Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POMOĆ ZA STRADALE U POTRESU

U uredu općinskog načelnika jučer 30. prosinca, održan je sastanak s predstavnicima službe za civilnu zaštitu i humanitarnih organizacija na temu organizacije prikupljanja pomoći za nastradale u potresu koji je pogodio Petrinju i okolicu. Tijekom dana uspostavljen je i kontakt sa stanovnicima pogođenih područja porijeklom iz Bosanske Posavine, kako bi se utvrdile prioritetne potrebe.

Dogovorene su i konkretne aktivnosti. U tržnim centrima „Yimor“ d.o.o. Domaljevac i „Kalamido“ d.o.o. Domaljevac danas će biti postavljene korpe za donaciju higijenskih i prehrambenih proizvoda kao i kutije za novčane priloge.

Volonteri s područja naše općine organiziraju prikupljanje higijenskih i prehrambenih proizvoda u nedjelju 03. siječnja 2021. godine, od 15 do 17 sati i to na lokacijama Hrvatskog doma u Domaljevcu, Samostana u Tolisi i Kino sale u Orašju. Spisak odgovarajućih proizvoda za dostavu nalazi se u prilogu ove vijesti.

U ponedjeljak 04. siječnja dogovoren je posjet predstavnika općinske uprave i Crvenog križa pogođenom području, kao i dostava prvog paketa pomoći. U tijeku je otvaranje podračuna općinskog Crvenog križa za namjensku pomoć, a trenutno je aktivan broj Crvenog križa Federacije 17023.

Općina Domaljevac-Šamac shodno svojim mogućnostima pružit će potporu Republici Hrvatskoj u ovim teškim trenutcima, kada je važno da svi zajedno pokažemo svoju solidarnost.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)