Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA I. REDOVITA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Danas, 30. prosinca, održana je I. Redovita sjednica Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac. Za današnju sjednicu usvojen je dnevni red s 5 točaka.

Izabrano je Povjerenstvo za Statut i propise te je donesena Odluka o izboru Povjerenstva za Proračun i financije.

Na prijedlog predsjednika vijeća donesena je odluka o osnivanju Kolegija općinskog vijeća u sljedećem sastavu: Miroslav Piljić – predsjednik, Ivan Lucić – dopredsjednik te članovi Mato Hrskanović, Alen Ćošković i Mato Rošić.

Općinsko vijeće na ovoj sjednici razmatralo je i usvojilo Odluku o izmjenama i dopunama Proračuna općine Domaljevac-Šamac za 2020. godinu. U skladu sa Zakonom o proračunima u Federaciji BiH a na temelju ukazanih potreba, izmjenom i dopunom proračuna predviđeno je povećanje u iznosu od 173.270,00 KM, čime izmijenjeni proračun iznosi 3.863.270,00 KM.

Općinski načelnik je istaknuo da je godina iza nas bila dosta teška, ali unatoč padu redovitih prihoda, kroz kvalitetne projektne prijedloge povučena su neophodna sredstva od različitih institucija u BiH i RH. Unatoč svim poteškoćama, osigurano je stabilno funkcioniranje općine i njezinih institucija, održan program socijalne odgovornosti, kao i niz investicija povučenih namjenski kroz kapitalne i tekuće potpore.

Od ovogodišnjih aktivnosti izdvojio je izgradnju vodotornja i vodovodne mreže, nabavku komunalnog vozila, rekonstrukciju zgrade općinske uprave, uređenje objekta bivše pošte u Grebnicama, Doma u Baziku, tribina stadiona Jelas, potpore za učenike, studente, branitelje kao i potpore za proljetnu sjetvu poljoprivednim proizvođačima.

U nastavku sjednice, usvojen je prijedlog Odluke o privremenom financiranju općine Domaljevac-Šamac za period 01.01. do 31.03.2021. godine. U skladu sa Zakonom o proračunu FBiH, ukoliko se proračun ne donese prije početka fiskalne godine, na osnovu odluke o privremenom financiranju nastavlja se financiranje poslova, funkcija i programa korisnika proračuna. Razdoblje privremenog financiranja traje do 31. ožujka, a u tom vremenu ne mogu se započinjati nove aktivnosti i programi sve dok se ne donese novi proračun.

Prilikom iznošenja prijedloga odluke, općinski načelnik Stjepan Piljić je istaknuo da će općinska uprava uložiti napore kako bi prijedlog proračuna što prije bio gotov i upućen na usvajanje Općinskom vijeću.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)