Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POMOĆ ZA OBNOVU ŠKOLE U PETRINJI

Općinski načelnik Stjepan Piljić donio je odluku o izdvajanju sredstava tekuće pričuve u iznosu od 8.000,00 KM za obnovu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji.

Na sastanku koordinacije načelnika općina i gradova s hrvatskom većinom koji je održan u Kiseljaku u travnju ove godine, dogovoren je zajednički projekt obnove škole u Petrinji kao jedan vid pomoći za nastradale u poresu. Škola je brojala oko 530 učenika a plan je da ponovo krene s radom početkom iduće školske godine.

“To je jedna simbolična ali uistinu važna gesta solidarnosti pripadnika jednog naroda koji žive u dvije države, a koja potvrđuje kako u hrvatskom narodu nikad nisi sam, ma što se dogodilo. Središnji ured za Hrvate izvan RH godinama pomaže i nastavit će realizirati brojne projekte koji su važni Hrvatima u BiH, a sada evo Hrvati iz BiH grade školu koju pohađa značajan broj djece čiji su roditelji prije 30 godina došli živjeti u Hrvatsku“, kazao je prilikom sastanka državni tajnik središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

“Republika Hrvatska je puno puta pomogla Općini Domaljevac-Šamac kroz potporu različitim infrastrukturnim projektima koji su od iznimnog značaj za razvoj naše općine i opstanak stanovnika na ovom području. Dragom voljom smo se uključili u ovu akciju kako bismo pomogli hrvatskom narodu u potresom pogođenoj Petrinji. Nadamo se da će donirana sredstva prikupljena u ovoj akciji biti dovoljna da se omogući povratak učenika u školske klupe, izjavio je općinski načelnik Stjepan Piljić.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)