Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NEMA NOVOZARAŽENIH NA PODRUČJU OPĆINE DOMALJEVAC-ŠAMAC

Epidemološka situacija na području općine stabilna, nema novozaraženih

Općinski stožer civilne zaštite održao je danas 08. srpnja 2020. godine svoju 26. sjednicu. Epidemiološka situacija na području Općine Domaljevac-Šamac i dalje je stabilna, nema novih osoba kojima je potvrđena zaraza koronavirusom. Trenutno za jednu osobu s područja naše općine važi mjera samoizolacije, ista osoba je testirana na koronavirus i nalaz je negativan.

Općinski stožer civilne zaštite upozorava građane da se na nekim internet portalima a onda i putem društvenih mreža često šire neprovjerene i neistinite informacije. Apeliramo na građane da ne obraćaju pozornost na ovakve vijesti te da točne informacije uvijek mogu pronaći na službenim internet stranicama institucija.

Pogoršanje situacije u okruženju, povećan rizik za pojavu zaraze

Situacija u okruženju vezano za korona virus se usložnjava uz povećani broj žarišta sa novooboljelim osobama a potvrđen je i jedan novi slučaj u susjednoj općini Orašje. Riječ je o osobi starije životne dobi iz Tolise. Zbog novih okolnosti povećanja broja zaraženih u okruženju, možemo zaključiti da se i naša općina nalazi u stanju povećanog rizika.

Općinski stožer civilne zaštite poziva sve ustanove na području općine da vode računa o funkcionalnosti trijažnih  mjesta i da redovito dezinficiraju prostore,  a  građani se pozivaju na pojačani oprez i poštivanje preporuka struke, osobito kada je riječ o održavanju fizičke distance i dezinfekciji ruku.

Preporuka smanjiti broj okupljanja, program Dana općine reduciran

U ovom trenutku preporuka struke je da se javna okupljanja svedu na najmanju moguću mjeru, stoga je na ovom sastanku zaključeno da će se ovogodišnji Dani općine Domaljevac-Šamac održati u reduciranom obliku. Službeni program će biti naknadno objavljen, a sadržavat će polaganje vijenaca i svete mise u Grebnicama i Domaljevcu te svečanu sjednicu Općinskog vijeća. Manifestacije u neposrednoj organizaciji općine (tkanica, svjetski kongres i biciklijada) odgađaju se do stvaranja sigurnijih uvijeta.

Udruge građana mogu organizirati određene događaje na svoju odgovornost, uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)