Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OLUJNO NEVRIJEME ZAHVATILO OPĆINU

Jučer, 19. srpnja u predvečernjim satima općinu Domaljevac-Šamac kako i ostatak Županije Posavske zahvatilo je jako olujno nevrijeme kakvo ne pamte ni najstariji mještani naše općine.

Vjetar je rušio stabla i skidao krovove kuća i gospodarskih objekata. Stradale su i trafostanice što je uzrokovalo gubitak električne energije.

Odmah nakon oluje nadležne službe izašle su na teren.

Djelatnici Javnog poduzeća „Vodokom Domaljevac“ neumorno su radili na uklanjaju drveća sa putnih pravaca kako bi se promet neometano odvijao.

Značajni doprinos u raščišćavanju puteva dali su i djelatnici „Cesta“ Federacije te vatrogasci Županijske vatrogasne postrojbe. Svi putni pravci su do narednog jutra bili očišćeni.

Angažirana je i teška mehanizacija za uklanjanje srušenog drveća sa poljskih puteva.

Djelatnici elektroprivrede ulažu ogroman napor kako bi se što prije omogućilo puštanje električne energije a dijelovi općine već su dobili struju. U ispomoć stižu i timovi iz drugih podružnica.

Općinski stožer civilne zaštite organizirao je grubo čišćenje središta mjesnih zajednica.

Odgođen je dio programa povodom Dana općine ( Svečana sjednica vijeća i Domaljevačka tkanica) a za ostale događaje iz programa odlučit će se u dogovoru sa udrugama organizatorima.

Vlada Županije Posavske proglasila je stanje prirodne nesreće. Općinski stožer civilne zaštite sve raspoložive resurse stavio je u normalizaciju stanja na našoj općini.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)