Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA XX. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Danas, 29. prosinca, održana je XX. redovna sjednica Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac. Za sjednicu je usvojen dnevni red sa 6 točaka.

Pod prvom točkom dnevnog reda načelnik je informirao vijećnike o aktivnostima u periodu od protekle sjednice Općinskog vijeća.
Dovršeno je uređenje parkinga na carinskom terminalu, asfaltirano je oko 2000 m2 novog parking prostora. Radovi na sanaciji poslovne zgrade na carinskom terminalu su u završnoj fazi, a dio radova bit će dovršen početkom 2024. godine.
Dovršeni su radovi na zacjevljenju kanala Jadrice, a na ovoj lokaciji izvedeni su i radovi saniranja sustava oborinske odvodnje kao i ravnanje terena.
U sklopu programa izgradnje lokalnih cesta sanirana su tri cestovna odvojka u Domaljevcu, izgrađen plato ispred kapele u Grebnicama, dok je asfaltiranje dijela ulice Palih branitelja u Baziku zbog vremenskih uvjeta preneseno u narednu godinu.
U tijeku su i radovi na proširenju vodovodne mreže u ulici Kralja Tomislava u Domaljevcu, dok su radovi na sanaciji Savskog nasipa prekinuti do poboljšanja vremenskih uvjeta.
Dovršeni su radovi na izmjeni sustava grijanja u Dječjem vrtiću čime je ova ustanova dobila učinkovit sustav grijanja uz uštedu financijskih sredstava.

U proteklom razdoblju Općini Domaljevac-Šamac od strane Ministarstva prostornog uređenja Republike Hrvatske odobren je projekt uređenja dvorišta sa izgradnjom nadstrešnice za vozila Doma zdravlja Domaljevac, a od strane Fonda za zaštitu okoliša odobren je projekt ozelenjivanja površina, sadnje ukrasnog drveća.

U nastavku izlaganja načelnik je informirao vijećnike o potpisanom sporazumu sa skupinom građana o priključenju mjesnog vodovoda u javni vodovodni sustav, natječajima za potpore studentima i braniteljima, Javnom pozivu federalnog ministarstva rada i socijalne politike kao i o tijeku manifestacije „Advent u Domaljevcu“.

Pod drugom točkom dnevnog reda vijećnici su jednoglasno usvojili Odluku o izmjenama i dopunama proračuna Općine Domaljevac-Šamac za 2023. godinu u iznosu od 3.527.000,00 KM čime je omogućen uspješan dovršetak realizacije započetih programa u 2023. godini.

Pod trećom točkom dnevnog reda vijećnici su jednoglasno usvojili i proračun Općine Domaljevac-Šamac u iznosu od 4.373.500,00 KM.
U obrazloženju ovog dokumenta načelnik je naglasio da proračun uz stabilno funkcioniranje institucija predviđa i socijalnu komponentu, te investicijsko razvojnu komponentu.

Uz općinsku ustanovu u proračunu su zastupljene i ostale općinske institucije, Dječji vrtić, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad te JP Vodokom. Socijalna odgovornost pokazuje se kroz sufinanciranje boravka djece u vrtiću, prijevoza učenika, naknade za novorođenu djecu, naknade za učenike, studente, branitelje, kao i novouvedeni grant za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji.

Investicijsko razvojni aspekt proračuna ogleda se u planiranim projektima proširenja vodovoda, izgradnje i sanacije cesta, pješačkih staza, uređenja dvorišta Doma zdravlja, sanacije kapele u Grebnicama, zatim sanaciji nasipa, uređenju kanalske mreže, zelenih površina, sportskog objekta – teretane, parkinga i drugo.
Podrška sportskim klubovima je povećana kako bi se osigurao nastavak odličnih sportskih rezultata naših klubova, a osigurana je i potpora za braniteljske te ostale udruge s područja naše općine.

Pod četvrtom točkom dnevnog reda, jednoglasno je usvojena Odluka o izvršavanju Proračuna za 2024. godinu.

Pod petom točkom dnevnog reda jednoglasno usvojen je Zaključak o usvajanju Izvješća o radu Mjesne zajednice Domaljevac za 2022. godinu

Posljednja točka dnevnog reda odnosila se na vijećnička pitanja, vijećničko pitanje je postavio vijećnik Alen Ćošković.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)