Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA I. IZVANREDNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Općinsko vijeće Domaljevac-Šamac održalo je I. Izvanrednu sjednicu na kojoj su razmatrane 4 točke dnevnog reda:

1.  Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna općine Domaljevac-Šamac za 2017. godinu
2.  Prijedlog Odluke o privremenom financiranju općine Domaljevac-Šamac za period 01.01.-31.03.2018.godine
3.  Prijedlog Odluke o podnošenju zahtjeva za izdavanje bezuvjetne bankarske garancije općini Domaljevac-Šamac u korist Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine
4.  Prijedlog Integrirane strategije lokalnog razvoja općine Domaljevac-Šamac za period 2018.-2027. godine

Nakon rasprave za prvu i drugu točku dnevnog reda, odnosno Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna općine Domaljevac-Šamac za 2017. godinu te Prijedlog Odluke o privremenom financiranju općine Domaljevac-Šamac za period 01.01.-31.03.2018. godine, vijećnici HDZ 1990 Alen Ćošković i Zrinka Tuzlak su podržali navedene prijedloge dok su ostali vijećnici bili suzdržani te prijedlozi u konačnici nisu dobili potrebnu većinu za usvajanje. Navedeni nepromišljeni potezi pojedinih vijećnika odnosno njihovo neprihvaćanje Prijedloga Odluke o privremenom financiranju prouzročiti će financijsku blokadu općine Domaljevac-Šamac, otežati normalno funkcioniranje javne uprave, dovesti u pitanje realizaciju važnih projekata, onemogućiti isplatu plaća, toplog obroka i putnih troškova uposlenima u organu uprave.

U nastavku sjednice općinski načelnik Mario Jurkić je objasnio treću točku dnevnog reda Prijedlog Odluke o podnošenju zahtjeva za izdavanje bezuvjetne bankarske garancije općini Domaljevac-Šamac u korist Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, nakon čega je Prijedlog Odluke usvojen jednoglasno.

Nakon rasprave vijećnici su potrebnom većinom usvojili Prijedlog Integrirane strategije lokalnog razvoja općine Domaljevac-Šamac za period 2018.-2027. godine. Riječ je o jednom od najvažnijih strateških razvojnih dokumenata koji bi trebao dati smjernice budućeg razvoja općine Domaljevac-Šamac. Integrirana strategija razvoja je prvi ovakav dokument koji na jednom mjestu analizira stanje razvoja i predlaže razvojne pravce za sve ključne sektore razvoja općine sukladno metodologiji i praksi koja se koristi kod izrade strateških dokumenata u Europskoj uniji.

Više informacija možete pogledati na sljedećem linku:

https://ov-domaljevac-samac.ba/odrzana-i-izvanredna-sjednica-opcinskog-vijeca/

        

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)