Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA 21. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Na prijedlog općinskog načelnika Stjepan Piljića, danas 30. listopada, održana je 21. redovna sjednica Općinskog vijeća po žurnom postupku. Na ovoj sjednici vijećnici su jednoglasno usvojili Odluku o osnivanju poslovnih zona na području općine Domaljevac-Šamac.

Ova odluka omogućava prijavu na programe potpore te je upravo iz tog razloga sazvana današnja žurna sjednica.

Naime u tijeku je natječaj Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za izgradnju poduzetničkih zona. Općinska uprava je pripremila projekt izgradnje vodovodne mreže u poduzetničkim zonama, a donošenjem navedene odluke bit će ispunjeni svi uvjeti za prijavu na natječaj.

Poslovne zone predstavljaju prostor za odvijanje različitih poslovnih aktivnosti i specifične su po zajedničkoj infrastrukturi i blizini gospodarskih objekata. U praksi na području naše općine već duži niz godina funkcioniraju poslovne zone „Veliko blato“ i „Malo blato“ a predviđene su prostornim i urbanističkim planom.

Donošenjem Odluke općinskog vijeća o osnivanju poduzetničkih zona zaokružuje se formalno-pravna cjelina kako je to uređeno i u drugim općinama.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)