Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA 19. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

 

Danas 08. srpnja 2019. godine održana je 19. redovna sjednica Općinskog vijeća. Na ovoj sjednici usvojena su izvješća o radu za 2018. godinu Dječjeg vrtića Domaljevac, Općinskog izbornog povjerenstva te općinske Službe za financije i gospodarstvo, dok Izvješće o radu za  2018. godinu Centra za socijalni rad nije dobilo potrebnu većinu.

Izvješće o izvršenju proračuna za 2018. godinu također nije dobilo potrebu većinu tijekom glasovanja. Ovim izvješćem evidentiran je višak rashoda u odnosu nad prihodima, odnosno proračunski deficit u 2018. godini u iznosu od 110.654,00 KM.

Općinsko vijeće usvojilo je zaključak o davanju suglasnosti na Pravilnik o plaćama i naknadama izabranih dužnosnika, državnih službenika i namještenika i zaposlenika u Samostalnoj službi za komunalne djelatnosti u jedinstvenom tijelu uprave Općine Domaljevac-Šamac.

Ovim Pravilnikom regulirana su sva pitanja naknada koja nemaju karakter plaća. Pravilnik je dobio pozitivno mišljenje sindikalne organizacije, a njegovim donošenjem olakšat će se ostvarivanje prava iz radnih odnosa. Usvajanjem Pravilnika ispoštovana je jedna od preporuka Ureda za reviziju FBiH iz 2016. godine.

Usvojena je i Odluka o osnivanju, upravljanju, raspolaganju i korištenju stambenog fonda uz primjenu principa socijalnog stanovanja. Ovom odlukom utvrđeni su principi temeljem kojih se primjenom načela socijalnog stanovanja osigurava stambeno zbrinjavanje osoba koje nisu u mogućnosti samostalno riješiti svoje stambeno pitanje.

Donesena je i Odluka o dodjeli nekretnine na korištenje. Riječ je dodjeli teniskog terena na Srimcu novoformiranom Tenis klubu Domaljevac. Teren se daje na korištenje dok postoji potreba, a Tenis klub dužan je voditi brigu o održavanju terena, dogovaranju termina za korištenje i ostalim aktivnostima kako bi se korištenje ovog resursa dovelo u potreban red.

Općinsko vijeće na ovoj sjednici usvojilo je i Odluku o preuzimanju vlasničkih prava i obveza nad društvom Radiotelevizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar. Vlasnici i osnivači ove televizijske kuće su općine i županije s hrvatskom većinom, a ovom odlukom i naša općina postaje dio ovog projekta.

Program je nedavno krenuo u eksperimentalnom obliku, a vremenom će se mijenjati i usavršavati. U narednom periodu planirano je osnivanje studija u Orašju, čime će se omogućiti kvalitetnija suradnja i zastupljenost sadržaja sa prostora Posavine. Ovaj program ne mijenja inicijativu za javnim televizijskim servisom na hrvatskom jeziku nego je samo dopuna postojeće ponude.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)