Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽAN SASTANAK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Poštujmo naredbe i upute institucija, privremeno obustavljen rad ugostiteljskih objekata

Danas 18. ožujka održan je redoviti sastanak općinskog stožera civilne zaštite na temu aktualnog stanja u vezi koronavirusa.

Općinski stožer civilne zaštite je razmotrio nove naredbe Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske te se apelira na stanovništvo i javne subjekte naše općine da poštuju propisane naredbe. Sve naredbe i upute županijskog kriznog stožera bit će i dalje objavljivane na općinskoj  internet i facebook stranici.

Također ističemo da je potrebno pridržavati se naredbni koje je jučer donio Federalni stožer civilne zaštite a odnosi se na privremeno obustavljanje pružanja usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija (restorani, pizzerije, slastičarne, caffe barovi i sl.).

Nema novih potvrđenih slučajeva osoba sa simptomima na području naše općine, no situacija je i dalje vrlo ozbiljna.

Općinski stožer civilne zaštite formirao je tim za dezinfekciju koji će po potrebi raditi na dezinfekciji kritičnih javnih površina.

Određeno je i općinsko izolacijsko mjesto koje će se nalaziti u zgradi Centra za zdravo starenje. Ukoliko bude potrebe u ovom izolatoriju bit će smještene osobe s područja naše općine sa blažim simptomima bolesti.

U čitav proces nadzora osoba kojima je određena samoizolacija uključeni su i službenici Policijske stanice u Domaljevcu.

Općinski stožer civilne zaštite još jednom moli stanovništvo općine Domaljevac-Šamac da se ponaša odgovorno. Treba poštovati mjere samoizolacije, držati socijalnu distancu, pojačano održavati osobnu higijenu, izbjegavati nepotrebna kretanja i odlazak na mjesta javnog okupljanja.

Primjeri iz drugih država nam govore da od naše discipliniranosti ovisi u kojem pravcu će se razvijati čitava situacija.

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)