Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODOBRENA SREDSTVA ZA IZGRADNJU VODOVODNE MREŽE I POTPORU PRORAČUNU

Općinski načelnik Stjepan Piljić potpisao je danas 04. kolovoza s Federalnim ministarstvom financija Ugovor o dodjeli potpore iz Proračuna Federacije BiH u ukupnoj vrijednosti od 385.000,00 KM.

Od ovog iznosa 260.000,00 KM osigurano je projektnom aplikacijom za izgradnju vodovodne mreže u naselju Domaljevac, a 125.000,00 KM dodijeljeno je kao potpora proračunu za ublažavanje posljedica globalne pandemije.

Na temelju Odluke Vlade Federacije BiH o raspodjeli sredstava utvrđenih budžetom BiH za 2020. godinu raspoređeno je 20.000.000,00 KM za sufinanciranje projekata koje su općine bile dužne aplicirati, a 10.000.000,00 KM na ime dodjele financijske pomoći proračunima gradova i općina u sanaciji posljedica nastalih uslijed proglašene pandemije COVID-19.

„Drago mi je da je Vlada Federacije BiH prepoznala potrebe naše općine i odobrila sredstva za projekt izgradnje vodovodne mreže. Ova potpora omogućit će nam da dovršimo ugovorene radove i nastavimo sa izgradnjom novih dionica. Ostatak sredstava odobren je u jednakom iznosu svim općinama i nadam se da će biti dovoljan kako bismo omogućili financijsku održivost i prebrodili ovu 2020 godinu, koja je zbog posljedica izazvanim pandemijom virusa COVID-19  već teška i koja će prema najavama u  jesen i zimu biti još teža“ istaknuo je općinski načelnik Stjepan Piljić.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)