Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NATKRIVANJE TRIBINA NOGOMETNOG STADIONA  „JELAS“

Općina Domaljevac-Šamac podržala je projekt natkrivanja tribine nogometnog stadiona  Jelas u Domaljevcu.

Već duži niz godina nogometni klub suočava se s problemima propadanja prostorija ispod tribina zbog curenja kišnice i stvaranja ogromne vlage. Obnova prostorija do sada je bila uzaludan posao. Izgradnja tribina riješit će višegodišnje probleme a ujedno i donijeti bolje uvjete za gledatelje.

Ukupna vrijednost radova iznosi 40.000,00 KM, a projekt je podijeljen u 3 faze. Prva faza podrazumjeva izradu čelične konstrukcije krova, druga faza je postavljanje limenog krovnog pokrova, oluka, snjegobrana, dok je trećom fazom predviđeno postavljanje oko 350 sjedalica za gledatelje.

U tijeku je realizacija prve faze radova ukupne vrijednosti 18.000,00 KM za koju je iz općinskog proračuna izdvojeno 10.0000,00 KM a preostali iznos od 8.000,00 KM osiguran je putem javnog poziva Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Nositelj projekta je HNK „Mladost“ Domaljevac a izvođač radova poduzeće Pak-centar iz Boka.

Prva faza podrazumijeva izradu čelične konstrukcije za krov na tribini u dužini od 32 m, što će biti dovoljno da se prekriju spojevi na tribini, koji uslijed velikih oborina propuštaju vodu do svlačionica i hodnika stadiona, te se na taj način uništava unutrašnjost stadiona. Rok završetka ove faze radova je 30.09.2020. godine.

Za sada je zatvorena financijska konstrukcija prve faze radova, dok se za preostale dvije očekuje podrška viših razina vlasti, donatorskih sredstava te organiziranjem raznih sportskih događaja, izvjestili su iz predsjedništva HNK „Mladost“ Domaljevac.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)