Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OBILJEŽENA 30. OBLJETNICA AKCIJE LIJESKOVAC 92.

Dragovoljci i veterani 104. brigade HVO-a, mještani Grebnica i općine Domaljevac Šamac, danas 19. kolovoza, su prigodnim sadržajima obilježili 30. obljetnicu akcije Lijeskovac 92. kojom su oslobođeni Lijeskovac i područje Osnovne škole u Grebnicama.

Program je započeo misom u crkvi Svetog Jakova Markijskog u Grebnicama, koju je služio župnik fra Anto Pušeljić. Nakon svete mise upriličen je mimohod od crkve Svetog Jakova Markijskog do Spomen obilježja na Snogama u Grebnicama gdje su vijence položili izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici 108. brigade Hrvatske vojske, predstavnici Općine Domaljevac Šamac predvođeni načelnikom Stjepanom Piljićem, predsjednik skupštine Županije Posavske Blaž Župarić te predsjednik vlade Županije Posavske Đuro Topić sa suradnicima.

Prisutni su se podsjetili veličanstvene akcije bojovnika Hrvatskog vijeća obrane, koja je krenula u zoru 19. kolovoza 1992. godine, kada su oslobođeni dijelovi Grebnica, a neprijatelju naneseni teški gubici. Na žalost uz ovaj datum veže nas i tužno sjećanje na stradale branitelje: Mladena Koturića, Miju Abramovića, Josu Kobaša, Iliju Vučkovića, Luku Mijića i Iliju Marića, dok je trideset branitelja ranjeno.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)