Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OBILAZAK DOMA ZDRAVLJA U DOMALJEVCU

Općinski načelnik Stjepan Piljić i predsjednik općinskog vijeća Miroslav Piljić posjetili su danas 07. travnja Dom zdravlja u Domaljevcu. Na sastanku s ravnateljom doktorom Matom Hrskanovićem, razgovarano je o aktivnostima u  proteklom razdoblju, trenutnom stanju ove zdravstvene ustanove kao i planovima za nadolazeći period.

Epidemiološka situacija na području općine Domaljevac-Šamac je stabilna, trenutno imamo 3 osobe pozitivne na korona virus. Pogoršanje situacije u okruženju govori da je i dalje potreban maksimalan oprez i poštivanje svih propisanih mjera.

Ravnatelj Hrskanović je izvjestio da su u prostorije Doma zdravlja pristigli brzi antigenski testovi na korona virus marke RAPID. Ovi testovi daju rezultat već nakon 20 minuta a priznati su za ulazak u Europsku uniju. Doktor Hrskanović je izrazio zadovoljstvo što ćemo sada imati mogućnost testiranja u našem Domu zdravlja, a do kraja tjedana bit će  stvoreni svi uvjeti za početak testiranja kako bolesnika tako i za ostale potrebe građana.

Nabavka vakcina odvija se preko županijskog ministarstva zdravstva, izvršeno je cijepljenje zdravstvenih djelatnika, a do kraja tjedna bit će cijepljena prva skupina građana iz najugoženijih kategorija. Iz županijskog ministarstva su najavili dolazak novih doza u narednim danima.

U proteklom periodu uz potporu Općine Domaljevac Šamac, u Domu zdravlja u Domaljevcu izvršena je obnova prostorija upravnog dijela zgrade, postavljen spremnik za odlaganje medicinskog otpada te pripremljen trijažni kontejner koji će uskoro biti stavljen u funkciju.

Općinski načelnik je zahvalio zdravstvenim djelatnicima na ogromnom trudu i naglasio da će imati punu potporu općine Domaljevac-Šamac u svome radu i nastojanjima da se unaprijedi pružanje zdravstvenih usluga na području naše općine.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)