Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OBAVIJEST ZA GRAĐANE-DEMINIRANJE

Obavještavaju se građani općine Domaljevac-Šamac da Nevladina humanitarna organizacija Norverška narodna pomoć u BiH (NPA BiH) 12.07.2022 godine (utorak) uslijed humanitarnog deminiranja planira nastaviti planirane aktivnosti sa deminerskom mašinom na zadatku „SI 11 Odmut Bara“, koji se nalazi u neposrednoj blizini magistralne ceste M-14.2. Šamac –Domaljevac – Šamac, s čime također planira i nastaviti već započetu povremenu obustavu prometa, a koja će trajati do 14.07.2022 (četvrtak).

Povremena obustava prometa vršiti će se u vremenskom periodu od 08:00 do 14:00 sati na lokalitetu Grebnice-Tišina. Tijekom rada NPA deminerskih timova povremena obustava prometa izvodit će se u trajanju od 30 minuta, dok nesmetano odvijanje prometa će trajati 15 minuta.

U hitnim slučajevima, kada sigurnosna distanca ne može biti osigurana, vršit će se obustava izvođenja NPA deminerskih aktivnosti. NPA BiH organizacija će osigurati fizičko prisustvo uposlenika sa radio vezom na dionicama povremene obustave prometa.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)