Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

KOORDINACIJA NAČELNIKA I PREDSJEDNIKA VLADA U USORI

Općinski načelnik Stjepan Piljić sudjelovao je na redovitoj koordinaciji predsjednika županijskih vlada, gradonačelnika i načelnika općina s hrvatskom većinom, koji je održan u ponedjeljak 25. listopada u Usori. Na sastanku su nazočili i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te ministrica finacija u Vladi FBiH Jelka Miličević.

Razgovarano je o suradnji lokalnih razina sa većim razinama vlasti, naglašeno je kako komunikacija i suradnja mora biti aktivna i svakodnevna kako bi se postojeći problemi prepoznali i kako bi se aktivno radilo na njihovu rješavanju. Također, naglašena je važnost usklađivanja razvoja lokalnih sredina s aktivnostima unaprijeđenja životnog standarda kroz podizanje ekonomskih, gospodarskih, infrastrukturnih i drugih projekata.

Jelka Milićević, ministrica financija u Vladi FBiH govorila je o analiza utjecaja prijedloga Zakona o porezu na dohodak na proračune županija i jedinica lokalne samouprave.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, govorio je o programima od interesa za Hrvate izvan RH, gdje se osvrnuo na ostvarene i aktualne programe. Posebnu zahvalu uputio je Hrvatima iz BiH i nazočnim dužnosnicima na donacijama i pomoći u obnovi oštećenih zgrada na potresom stradalom području u Republici Hrvatskoj.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)