Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

KONFERENCIJA ZA POTICANJE INVESTICIJA

Načelnik Općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić nazočio je u petak, 10. svibnja 2019. godine otvorenju Konferencije „Slavonija, mjesto vaše investicije“ u Otoku.

Konferenciju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske

 organizirali su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Grad Otok, a glavni naglasak bio je na poduzetničkim zonama u pet slavonskih županija.

Jedinstveni skup organiziran s ciljem predstavljanja poduzetničkih zona i gospodarskih potencijala pet slavonskih županija potencijalnim investitorima, okupio je čelne ljude Vlade, jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnike diplomatskog zbora, poduzetnike, razvojne agencije, kao i gospodarstvenike koji već uspješno djeluju u Slavoniji, nastojeći sudionicima prenijeti znanja, informacije i iskustva, te kroz međusobni dijalog, doprinijeti stvaranju povoljnijeg investicijskog okruženja.

Na dva panela, o Slavoniji kao poželjnoj investicijskoj destinaciji, govorili su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat , ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ministar državne imovine Goran Marić, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja i pomoćnik ministra turizma Robert Pende, dok su s vlastitim iskustvima sudionike upoznali predstavnici nekoliko stranih tvrtki koje posluju u Slavoniji.

Posebno su bili zanimljivi dijelovi Konferencije o mogućnostima povlačenja sredstava iz fondova Europske unije kao i primjeri pozitvnih praksi iskorištavanja ovih resursa. Fondovi prekogranične suradnje predstavljaju mogućnost i prostor zajedničkog interesa za slavonske općine u Hrvatskoj i posavske općine u Bosni i Hercegovini.