Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE ZA ZASNIVANJE I PROŠIRENJE PROIZVODNJE SOJE U 2018. godini

U okviru projekta „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR), koji primarno financira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), raspisan je “Javni poziv za učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje u 2018. godini”.

Ovim javnim pozivom se pozivaju sva fizička lica i registrirani poljoprivredni obrti sa područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje, Domaljevac-Šamac, Gradiška i Modriča da podnesu prijave za dodjelu podrške u okviru projekta LIR za zasnivanje i proširenje površina na kojim će se proizvoditi soja tokom 2018. godine. Podrška koja će biti pružena odabranim korisnicima obuhvaća dodjelu genetski nemodificiranog sjemena soje (non-GMO) za pojedinačne parcele od min. 1 ha do max. 10 ha te osiguranu stručnu podršku za proizvodnju soje od strane projekta LIR.

Fizička lica i registrirani poljoprivredni obrti koji ispunjavaju uvjete mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju (koja je navedena u dokumentu javnog poziva koji se može preuzeti OVDJE najkasnije do četvrtka, 15. ožujka 2018. godine do 17:00 sati.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)