Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMACIJA OPĆINSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Općinski stožer civilne zaštite održao je danas 01. srpnja 2020. godine svoju 25. sjednicu. Epidemiološka situacija na području Općine Domaljevac-Šamac i dalje je stabilna. Trenutno za jednu osobu s područja naše općine važi mjera samoizolacije.

Tim za dezinfekciju javnih površina nastavlja s redovitim aktivnostima. Trijažni šator Doma zdravlja  i dalje je u funkciji za pregled prije ulaska pacijenata u prostorije ove ustanove.

Prema dostupnim informacijama trenutno je za građane s dvojnim državljanstvom (BiH i RH) dozvoljen ulaz u Republiku Hrvatsku bez ograničenja, dok ostali državljani Bosne i Hercegovine mogu ući samo u određenim uvjetima.

Svjedoci smo da se trenutno situacija u okruženju vezano za korona virus usložnjava uz povećani broj žarišta sa novooboljelim osobama. Zbog ovih okolnosti općinski stožer civilne zaštite poziva građane na pojačani oprez i poštivanje preporuka struke, osobito kada je riječ o održavanju fizičke distance i dezinfekciji ruku. Kako bi se održali postignuti rezultati i sačuvalo zdravlje ljudi poseban oprez potreban je na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi.

Na ovom sastanku razgovarano je i održavanju Dana općine Domaljevac-Šamac. Trenutne okolnosti nalažu da ovogodišnji program obilježavanja bude smanjen kako bi rizik širenja zaraze bio sveden na minimum. Točan način obilježavanja bit će utvrđen u narednim danima.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)