Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMACIJA OPĆINSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Danas, 12. siječnja općinski stožer civilne zaštite održao je svoju 2. sjednicu u ovoj godini. Epidemiološko stanje na području naše općine je dosta pogoršano, trenutno imamo 102 osobe pozitivne na korona virus. Pojačano druženje za blagdane, okupljanje i boravak u zatvorenim prostorima uz slabije poštivanje epidemioloških mjera doprinijeli su ovakvom razvoju situacije. Iako je epidemiološko stanje nepovoljno, nema većeg broja bolesnika težeg stanja na covid odjelu županijske bolnice.

Preporučuje se stanovnicima da zbog trenutne COVID-19 epidemiološke situacije maksimalno izbjegavaju privatna i javna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a u slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva da ostanu kući, te se telefonski jave u Dom zdravlja kako bi dobili daljnje upute. Javljanje liječniku je potrebno bez obzira da li je osoba samostalno kod kuće uradila brzi antigenski test ili ne.

I dalje je neophodno pridržavati se ostalih mjera osobne zaštite kao što su nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija ruku i prostora, izbjegavanje rukovanja i grljenja.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije općinski stožer civilne zaštite tijekom proteklog vikenda izdao je preporuku Dječjem vrtiću Domaljevac da odgodi početak rada do 17.01.2022. godine.

Pored službenih telefona, sve osobe koje se nalaze u samoizolaciji, mogu se obratiti izravno policijskim službenicima koji vrše obilazak ukoliko trebaju neku pomoć.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)