Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMACIJA OPĆINSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Posljednjih nekoliko dana, u razdoblju nakon blagdana, u Županiji Posavskoj bilježi se pojačan broj osoba pozitivnih na koronavirus. Prema trenutnim podacima, ukupan broj zaraženih osoba na području općine Domaljevac-Šamac je 15.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije pozivamo sve naše sugrađane na poštivanje mjera, maksimalan oprez i razumijevanje trenutnih okolnosti.

Shodno novonastalim okolnostima, Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske donio je nove zapovijedi koje prenosimo u nastavku teksta.

Zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske za sprječavanje zaraze i širenja koronavirusa na području Županije Posavske:

  1. Zapovijeda se pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka (nošenje zaštitne maske, držanje fizičke distance, redovita higijena ruku).
  2. Dopušta se rad ugostiteljskih objekata svih vrsta uz sljedeće uvjete: – organiziranje radnog vremena ugostiteljskih objekata na području Županije Posavske do 23:00 sata – minimalni potreban prostor za jednu osobu u ugostiteljskim objektima iznosi 3m2 od ukupne korisne površine objekta – na ulazu u objekt i drugdje na vidnome mjestu u objektu mora biti istaknuta obavijest o maksimalnom dopuštenom broju gostiju koji se smiju nalaziti unutar objekta.
  3. Dopušta se organiziranje nastave na području Županije Posavske uz sljedeće uvjete: – osnovno obrazovanje uz kombinirani model organizacije nastave, – srednje obrazovanje – nastava na daljinu (online nastava).
  4. Dopušta se organiziranje svih vrsta proslava povodom krštenja, vjenčanja, rođendana i sličnih događaja uz uvjet da je osiguran minimalni potreban prostor za jednu osobu od 3m2 ukoliko se isti događaji održavaju u zatvorenom prostoru.
  5. Za provođenje ovih Zapovijedi zadužuju se Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Posavske i Uprava za inspekcijske poslove Županije Posavske.
  6. Zapovijedi stupaju na snagu danom donošenja, a primjenjivat će se od 05.01.2022. do 16.01.2022. godine.
  7. Danom početka primjene ovih Zapovjedi stavljaju se van snage Zapovjedi broj:07-33- 52-1495/20 od 29.12.2021. godine.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)