Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

BROJNIM MANIFESTACIJAMA OBILJEŽENI XIX DANI OPĆINE DOMALJEVAC-ŠAMAC

U periodu od 16.-30. srpnja 2017. godine obilježeni su XIX. dani Općine Domaljevac-Šamac. Sve aktivnosti su pod pokroviteljstvom općinskog načelnika i Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac.

-Odbojkaškim turnirom 16. Srpnja „Grebnice 2017“ na Snogama u Grebnicama otvoreni su XIX. dani Općine Domaljevac-Šamac.

-Po prvi puta 18. srpnja u sklopu dana općine održano je natjecanje u pecanju na plovak i kuhanju fiša na Bari Tišina. Nositelj organizacije događaja je udruga sportskih ribiča „Zlatni Karas“

-Tradicionalno 20. Srpnja na blagdan Svetog Ilije zaštitnika mještana i župe Grebnice, na snogama uz prisustvo mnoštva žitelja sela ali i gostiju održana je Sveta misa, blagoslov polja i opjelo za sve poginule branitelje.

-Nakon dugog niza godina 21. srpnja vrijeme je poslužilo te je održan spust rijekom Savom „Delfin 2017“ .

Iste večeri Udruga HVIDR-a HVO H-B organizirala je humanitarni koncert Miroslava Škore na igralištu Osnovne Škole Braće Radića Domaljevac, kupnjom ulaznice doprinjelo se radu Doma zdravlja Domaljevac i Udruzi „Kuća Nade“ Odžak.

-U prijepodnevnim satima 22. Srpnja održan je međunarodni turnir u gađanju glinenih golubova na strelištu Kabiljuša u Grebnicama. Kao i predhodnih godina mnoštvo domaćih ali i stranih ljubitelja ovog sporta su sudjelovali u natjecanju.

-Istog dana u predvečerje povodom obilježavanja 20. obljetnice FRAME Domaljevac u dvorištu župnog ureda Svete Ane predstavljena je monografija pod naslovom „ U bolji svijet sa Svetim Franjom“ i izložba slika Ljubice Koturić članice FRAME Domaljevac.

-23. Srpnja je u sklopu Dana Općine održana centralna manifestacija izvorno narodnog stvaralaštva „Domaljevačka tkanica“. Domaći KUD Mladost ugostio je i svoje prijatelje iz drugih krajeva koji su nam kroz nastupe prestavili svoju tradiciju i kulturu. U vrijeme trajanja smotre Lovačka udruga Kuna Domaljevac organizirala je čobanicijadu odnosno natjecanje u spravljanju čorbanca kojeg su mogli da kušaju svi sudionici, gosti te građani koji su ujedno i popratili Domaljevačku tkanicu.

Istog dana u Grebnicama održan je malonogometni turnir „Grebnice 2017“ na Snogama u Grebnicama, a u večernjim satima održano je II Grebničko sijelo koje je okupilo naše građane koji obitavaju na prostoru općine, ali i one koji su u inozemstvu.

-Sloganom „Športom protiv droge i alkohola“ 24. srpnja održana je XIII biciklijada.  Veliki broj starih a i mladih krenuli su sa središnjeg Trga u Domaljevcu prema Grebnicama, pa prema Baziku i ponovno se vratili na Trg gdje je održano natjecanje u brzoj i sporoj vožnji bicikla, a također su najgrađeni najmlađi i najorginalniji biciklist.

Po završetku biciklijade manifestacijom „Djeca pjevaju hitove“ naša dječica imali su prilike prestaviti svoje pjevačke talente.

-Dana 25. srpnja prisustvom svih vijećnika općisnkog vijeća Domaljevac-Šamac , načelnikom općine, članova općinskog poglavarstva, predstavnika javnih institucija, gostiju i prijatelja općine ali i prestavnika udruga branitelja iz domovinskog rata održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac u prostorijama nove vijećnice Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac.

– Na blagdan Svete Ane 26. srpnja zaštitnice mještana i župe Domaljevac na središnjem trgu u Domaljevcu odana je počast svim braniteljima, te polaganjem vijenaca prisjetilo se svih pokojnih branitelja. Nakon polaganja vijenaca u dvorištu Župe Domaljevac održana je Sveta misa.

-Na školskom igralištu Osnovne škole Braće Radića Domaljevac 27. i 28. srpnja su se okupili ljubitelji nogometa te je održan turnir „Mladost 2017“ koji je imao brojne gledatelje i navijače.

-Udruga MK Lucky Luke iz Domaljevca je 29. sprnja održala XX.jubilarne moto susrete u čiju je čast održan i koncert „Vatreni poljubac“ na tržnici u Domaljevcu.

-Kao završna manifestacija XIX. Dana općine 30. srpnja na odbojkaškim terenima u Srimcu održan je odbojkaški turnir „Sveta Ana“ .

Hvala svim organizatorima, volonterima koji su sudjelovali u pripremi i realizacijii programa, a i svima koji su se odazali na manifestacije, te svojim dolaskom uveličali Dane općine Domaljevac-Šamac.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)