Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

DOVRŠEN PROJEKT ZACJEVLJENJA KANALA JADRICE

Općina Domaljevac-Šamac nastavlja aktivnosti sanacije komunalne infrastrukture kako bi se stanovnicima omogućili što kvalitetniji uvjeti za život. Dovršeni su infrastrukturni radovi  na uređenju kanala Jadrice u Domaljevcu.

Izvedena vrijednost radova iznosi preko 180.000,00 KM a sredstva su osigurana od Federalnog ministarstva prostornog uređenja u iznosu od 109.260,22 KM,  Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u iznosu od 30.000,00 KM te ostatak iz proračuna općine. Izvođač radova je poduzeće Sigma komerc d.o.o.

Zacjevljenje dijela kanala Jadrice odnosi se na dio kanala u Športskoj ulici u Domaljevcu, u dužini od 335 metara od cijevnog propusta ispod ceste ulice Svete Ane do ulice Ivana Mažuranića. Kanal prolazi kroz najuži centar Domaljevca, sabirnog je karaktera i prikuplja oborinske vode iz mreže kanala koji idu  paralelno s povezanim ulicama. Također, kanal na svom sjevernom dijelu ima zadaću prikupljanja izdanskih voda koje se pojavljuju pri visokom vodostaju rijeke Save, te usmjeravanja tih voda prema crpnoj pumpi.

Ovim zahvatom na kanalu koji se nalazi u središtu Domaljevca riješen je problem ustajale vode, olakšano održavanje te dobiven ljepši i funkcionalniji prostor.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)