Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OPĆINSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE – PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Danas, 23. ožujka 2020. godine, održan je redoviti sastanak općinskog stožera civilne zaštite. Izvješća nadležnih potvrđuju kako je stanje na području općine Domaljevac-Šamac stabilno. Zapovjednik policijske stanice Domaljevac je izvjestio kako je povećan broj osoba u samoizolaciji na 62 osobe te da su se prilikom kontrole svi pridržavali mjera koje su im izrečene.

Nastavljene aktivnosti prevencije. Izdvojena dodatna sredstva za Dom zdravlja

Tim za dezinfekciju javnih površina je i danas na terenu te će obići preostale javne i privatne objekte u dogovoru sa nadležnim iz Doma zdravlja Domaljevac.

Formirani tim za obilazak osoba u izoaliciji starih i nemoćnih nastavlja sa radom u koordinaciji sa Crvenim križem Domaljevac, povjerenicima mjesnih zajednica i udrugama građana.

Na održanom sastanku dogovoreno je kako će općina Domaljevac-Šamac izdvojiti dodatna sredstva Domu zdravlja Domaljevac za potrebe rada i primjene preventivnih mjera u borbi protiv koronavirusa.

Odgovorno ponašanje je imperativ, ostanite kod kuće

Najavljeno pogoršanje vremenskih prilika, uz moguće padaline i nešto niže dnevne temperature povećava rizik od zaraze koronavirusom pa se više nego ikada treba pridržavati uputa i zapovijedi koje je izdao Županijski stožer civilne zaštite. Prvenstveno apeliram na građane da umanje socijalne kontakte čime umanjuju mogućnost prenošenja virusa. Spriječimo širenje zaraze koronavirusom, ostanite kod kuće, zbog sebe i svojih najmilijih, istaknuo je općinski načelnik Stjepan Piljić.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)