Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OPĆINSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE – PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Nema novih slučajeva zaraze. Uređeno izolacijsko mjesto

Na današnjem (20. ožujka 2020. godine) redovitom sastanku općinskog stožera civilne zaštite razmatrano je trenutno stanje i dogovorene konkretne aktivnosti u cilju prevencije širenja koronavirusa.

Na području općine Domaljevac – Šamac i dalje nema novih potvrđenih slučajeva zaraze. Još jedan uzorak je poslan na analizu a rezultati su bili negativni, odnosno pokazalo se da testirana osoba nije nositelj virusa.

Izolatorij na području naše općine je pripremljen za rad, određene su osobe za dežurstvo i čišćenje prostorija, opremljen je potrebnim namještajem i sredstvima te se može istog trenutka staviti u funkciju ukoliko se ukaže potreba.

Započela dezinfekcija javnih površina. Nastavljen obilazak osoba u samoizolaciji

Tim za dezinfekciju danas je krenuo s preventivnim tretiranjem javnih površina kojima se kreće veći broj ljudi. Ovaj tim čine 4 osobe koje su prošle osnovnu obuku vezano za učinkovit i siguran način dezinficiranja frekventnih lokacija.

Djelatnici policijske postaje u Domaljevcu vrše redoviti obilazak osoba kojima je određena samoizolacija. Trenutno je 52 takve osobe na području naše općine a u jučerašnjem obilasku svi su zatečeni u svojim domovima te se može zaključiti da su ozbiljno shvatili određene mjere.

Obilazak starijih mještana

Crveni križ u suradnji s povjerenicima mjesnih zajednica vršit će obilazak starijih osoba s područja naše općine kako bi im bili na usluzi ukoliko trebaju neku pomoć. Na ovaj način smanjit će se kretanje i izlaganje riziku naših starijih sumještana koji čine najugroženiju skupinu stanovništva.

Općinski načelnik Stjepan Piljić zahvalio se svima koji daju doprinos u borbi protiv širenja virusa uz posebnu zahvalu prije svega zdravstvenim radnicima kao i policijskim službenicima.

„Institucije poduzimaju sve što je u njihovoj moći, ali ključnu ulogu u borbi protiv virusa imat će činjenica koliko svako od nas pojedinaca poštuje naredbe i upute koje svakodnevno nadležni i struka odašilju u javnost. Primjetno je da svijest građana o ozbiljnosti situacije raste i ako se nastavimo odgovorno ponašati, uz izbjegavanje socijalnih kontakata, pojačanu osobnu higijenu, poštivanje mjere samoizolacije kao i drugih naredbi, iz ove situacije izaći ćemo sa minimalnim posljedicama“, naglasio je općinski načelnik.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)