Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ŽUPAN ANUŠIĆ POSJETIO OPĆINU

Općinski načelnik Stjepan Piljić i predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Piljić sa suradnicima održali su radni sastanak u prostorijama općine Domaljevac-Šamac sa Ivanom Anušićem,  županom Osječko-baranjske županije i pročelnicima upravnih odjela.

Nastavljeni su razgovori od prethodnog sastanka u području uspostavljanja suradnje u okviru programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Otvorena su pitanja zajedničke suradnje prilikom apliciranja projekata usmjerenih na razvoj turističkih potencijala i prepoznatljivosti na tržištu. Dogovorena je prekogranična suradnja u području uspostavljanja novog sustava grijanja dječjeg vrtića Domaljevac i rekontrukcija mjesnog doma u Grebnicama.

Nakon održanog sastanka gosti su posjetili središnji trg u Domaljevcu gdje su obišli spomen sobu posvećenu poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i prostorije Hrvatskog nogometnog kluba Mladost Domaljevac. Oba objekta su opremljena u prethodnom periodu uz pomoć sredstava izdvojih od strane Vlade Republike Hrvatske.

Projektima prekogranične suradnje povezujemo Općinu Domaljevac-Šamac s općinama na području Osječko-baranjske županije kako bi se snažnije razvijale, ali i jačale suradnju s Hrvatima koji žive izvan domovine. Iskren, dosljedan i kontinuiran odnos prema Hrvatima izvan Hrvatske ključ je njihove opstojnosti i jačanja položaja njihove zajednice u državi u kojoj žive, istaknuo je župan Anušić.

Načelnik općine Domaljevac-Šamac, Stjepan Piljić izrazio je zahvalnost na posjeti i podršci koju ured župana Osječko-baranjske županije pruža našoj općini  te izrazio uvjerenje da će ova posjeta dodatno intenzivirati buduću suradnju u području jačanja naše lokalne zajednice.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)