Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ZAPOČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA

Danas, 05. rujna, prvi je nastavni dan u školskoj 2022/2023. godini u Osnovnoj školi braće Radića u Domaljevcu. S obzirom da je higijensko-epidemiološka situacija dosta povoljna u Županiji Posavskoj, nastava se na početku školske godine organizira za sve učenike kroz neposrednu nastavu. Ukupno 139 polaznika raspoređeno je u 9. redovitih odjela te jedan pripremni odjel.

Učenici od 6. do 9. razreda nastavu će pratiti od 7:30 do 12:45 sati, a učenici od 1. do 5. razreda od 13:00 do 17:05 sati u centralnoj školi u Domaljevcu. Prijevoz učenika ostaje isti kao i u prošloj školskoj godini. O udžbenicima i svim ostalim detaljima roditelji će biti upoznati preko online komunikacije s učiteljicama i razrednicama svojih razreda u prvom tjednu rada.

Povodom početka nove školske godine općinski načelnik Stjepan Piljić i predsjednik Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac Miroslav Piljić posjetili su osnovnu školu, te učenicima, djelatnicima i roditeljima zaželjeli sretan i uspješan rad. Ovom prigodom općinski načelnik je najavio raspisivanje javnog poziva za nabavku školske opreme, kako bi se roditeljima pomoglo u nabavci udžbenika i ostalih neophodnih sredstava.

U nastavku dana načelnik i predsjednik vijeća posjetili su i Dječji vrtić Domaljevac, te razgovarali s ravnateljicom Marijanom Ivešić. Ravnateljica je izvjestila kako su svi uvjeti za rad u novoj pedagoškoj godini spremni, te da je upisano ukupno 28 mališana. Tijekom razgovora istaknut je problem sustava grijanja na plin i povećanja cijene ovog energenta uslijed svjetske energetske krize, te naglašena potreba traženja ekonomičnijeg rješenja zagrijavanja ove javne ustanove.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)