Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

UNDP UKLJUČEN U PROJEKT IZGRADNJE VODOTORNJA

 

Nakon niza sastanaka s predstavnicima UNDP-a dogovoreno je da se ova organizacija uključi u projekt izgradnje vodotornja u Kalištima, u suradnji s Općinom Domaljevac-Šamac i Vladom Županije Posavske.

Danas, 10. listopada 2019. godine općinski načelnik Stjepan Piljić održao je radni sastanak s glavnim inženjerom UNDP-a gospodinom Zlatkom Selimovićem. Tema sastanka je bila procedura raspisivanja natječaja za izgradnju vodotornja, kako bi sve bilo u skladu s važećim propisima i pravilima struke.

Prema planiranoj dinamici u idućih desetak dana slijede aktivnosti na pripremi natječajne dokumentacije. Uz temeljit i stručan pristup ovim aktivnostima potrebno je uzeti u obzir tehnički opis i nacrte, dinamički plan radova (grantogram) kao i specifične zahtjeve u smislu opreme i djelatnika kako bi ponuđači imali što jasniju sliku prilikom apliciranja na natječaj.

„Ukoliko sve bude u redu natječaj za izgradnju vodotornja bit će raspisan do kraja listopada, a potpisivanje ugovora s izvođačem do sredine prosinca. Tijelo tornja je čelična konstrukcija, tako da većinu radova izvođač može izvršiti u radionici u zimskom periodu, a onda bi u proljeće krenuli sa završnim vanjskim radovima. Uključivanje UNDP-a u projekt izgradnje vodotornja od izuzetne je važnosti za nas jer ćemo ubrzati procedure te na lakši način zatvoriti financijsku konstrukciju“ izjavio je općinski načelnik Stjepan Piljić.