Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

UNDP UKLJUČEN U PROJEKT IZGRADNJE VODOTORNJA

 

Nakon niza sastanaka s predstavnicima UNDP-a dogovoreno je da se ova organizacija uključi u projekt izgradnje vodotornja u Kalištima, u suradnji s Općinom Domaljevac-Šamac i Vladom Županije Posavske.

Danas, 10. listopada 2019. godine općinski načelnik Stjepan Piljić održao je radni sastanak s glavnim inženjerom UNDP-a gospodinom Zlatkom Selimovićem. Tema sastanka je bila procedura raspisivanja natječaja za izgradnju vodotornja, kako bi sve bilo u skladu s važećim propisima i pravilima struke.

Prema planiranoj dinamici u idućih desetak dana slijede aktivnosti na pripremi natječajne dokumentacije. Uz temeljit i stručan pristup ovim aktivnostima potrebno je uzeti u obzir tehnički opis i nacrte, dinamički plan radova (grantogram) kao i specifične zahtjeve u smislu opreme i djelatnika kako bi ponuđači imali što jasniju sliku prilikom apliciranja na natječaj.

„Ukoliko sve bude u redu natječaj za izgradnju vodotornja bit će raspisan do kraja listopada, a potpisivanje ugovora s izvođačem do sredine prosinca. Tijelo tornja je čelična konstrukcija, tako da većinu radova izvođač može izvršiti u radionici u zimskom periodu, a onda bi u proljeće krenuli sa završnim vanjskim radovima. Uključivanje UNDP-a u projekt izgradnje vodotornja od izuzetne je važnosti za nas jer ćemo ubrzati procedure te na lakši način zatvoriti financijsku konstrukciju“ izjavio je općinski načelnik Stjepan Piljić.

The gallery was not found!