Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

TRETIRANJE PROTIV KOMARACA

Federalna civilna zaštita u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Županije Posavske i općinama Županije Posavske, a suglasno Vladi Županije Posavske, izvršiti će provedbu mjera zaštite, dezinsekciju, radi zaštite zdravlja kako samih građana tako i njihovih gospodarstava,

 tretmanom suzbijanja razmnožavanja i uništenja odraslih formi komaraca, priopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo ŽP.

-Tretiranje zaprašivanja komaraca planira se, ako to vremenske prilike dopuste, provoditi s početkom od 05.06.2019. godine na području općine Domaljevac-Šamac u kasnim večernjim satima od 19-23 sata.
Nastavak zaprašivanja komaraca u 2019. godini planira se na području općina Orašje i Odžak, (po mjesnim zajednicama), izvršiti kada to dopuste vremenske prilike, o čemu će Zavod za javno zdravstvo ŽP pravovremeno obavijestiti građane Županije Posavske.

Upozoravaju se građani, ukoliko se potvrdi ova informacija o terminu zaprašivanja komaraca, posebno pčelari, da poduzmu potrebne mjere za zaštitu pčela. Stručnjaci preporučuju zaštitu pčela zaklanjajući ih kartonom ili drugim pokrivačima, sredstvima za održavanje društva pčela, uz inzistiranje da se pčelinja društva ne zatvaraju.

Upozorenje se odnosi na sva gospodarstva koja imaju potrebu zaštititi svoja gospodarstvena dobra da to pravovremeno učine, priopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske.

(izvor: www.zupanijaposavska.ba )