Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POTPORA ZA ORGANIZACIJU SVJETSKOG KONGRESA

Vlada Republike Hrvatske odobrila je općini Domaljevac-Šamac  financijska sredstva u iznosu od 20.000,00 kn za realizaciju projekta Svjetski kongres općine Domaljevac-Šamac i dijaspore.

Temeljem provedenog Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu,

 a na prijedlog Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, donesena je Odluka o dodjeli financijske potpore.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Na Javni poziv koji je bio otvoren od 15. veljače do 18. ožujka 2019. godine, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske zaprimio je 705 prijava u kategorijama: neprofitne organizacije, fizičke osobe te ugroženi pojedinci, naveli su iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se ovdje.