Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SASTANAK S POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA

Danas 10. lipnja 2024. godine, u prostorijama općine Domaljevac-Šamac, održan je sastanak između općinskog načelnika, ministra poljoprivrede te predstavnika poljoprivrednih prozvođača s područja naše općine. Glavne teme sastanka bile su šteta nastala od nedavne tuče i održavanje poljske infrastrukture, uključujući ceste i kanalsku mrežu.

Nakon konstruktivne rasprave doneseno je nekoliko zaključaka. Nedavno nevrijeme praćeno tučom zahvatilo je dio parcela na našoj općini. Općinske službe će se angažirati na popisu štete kako bi se identificirale navedene parcele i sačinio zapisnik o nastaloj šteti. Na temelju zapisnika poduzet će se naredni koraci kako bi se pomoglo proizvođačima koji su pretrpjeli najviše štete.

Glavni cestovni pravci u poljskoj infrastrukturi su u dobrom stanju i zahtjevaju samo povremeno održavanje. Na nekim sporednim poljskim putevima potrebni su veći zahvati nasipanja i ravnanja. U narednom razdoblju općina će izvršiti aktivnosti sanacije spornih poljskih puteva, dok je u planu županijskog ministarstva poljoprivrede sanacija kanala, osobito kanala koji ide kroz „Blato“.

Sastanak je završio sa pozitivnim tonom i dogovorom o daljnjoj suradnji između općine, ministarstva poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)