Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PREDSTAVNICI SREDIŠNJEG DRŽAVNOG UREDA ZA HRVATE IZVAN RH POSJETILI OPĆINU

U uredu općinskog načelnika jučer, 12. svibnja održan je sastanak sa djelatnicima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, sektor za provedbu i nadzor programa i projekata, Katharinom Hinić i Ivanom Lozom.

Na sastanku je razgovarano o realiziranim projektima na području općine Domaljevac-Šamac sufinanciranim od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao i planovima za naredni period.

Vlada Republike Hrvatske je putem ovog ureda u nekoliko navrata sufinancirala izgradnju sustava vodoopskrbe, zatim rekonstrukciju zgrade Hrvatskog doma, uređenje Spomen sobe 104. brigade HVO-a, uređenje nogometnog stadiona, kao i mnoge druge projekte udruga s područja naše općine. Skrbeći za svoj narod u BiH, Središnji državni ured redovito dodjeljuje i financijsku potporu fizičkim osobama u teškoj materijalnoj situaciji.

Predstavnici ureda su istaknuli da je Općina Domaljevac-Šamac primjer dobre suradnje s uredom, te da su sve obveze iz ugovora redovito  i profesionalno odrađene.

Općinski načelnik Stjepan Piljić se zahvalio gostima na dosadašnjoj potpori, te naglasio da općinska uprava radi na pripremi novog projekta vezano za nastavak izgradnje vodovodne mreže koji će biti apliciran ovog mjeseca.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)