Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POTPISAN SPORAZUM O PREUZIMANJU MJESNOG VODOVODA I POVEZIVANJU U JAVNI VODOVODNI SUSTAV

Općina preuzima sve troškove priključka, nabavke i ugradnje šahta, vodomjera i ostalog priključnog materijala za sve građane koji su sudjelovali u izgradnji mjesnog vodovoda.

Danas, 07. prosinca 2023. godine potpisan je sporazum o preuzimanju mjesnog vodovoda Novo naselje i povezivanju u javni vodovodni sustav. Sporazum su potpisali u ime općine Domaljevac-Šamac načelnik Stjepan Piljić te u ime skupine građana koja je sudjelovala u izgradnji mjesnog vodovoda predstavnici Jago Đukić, Mato Gregurević, Joso Perišić i Matijas Đukić.

Ovim Sporazumom općina preuzima mjesni vodovod i daje ga na upravljanje i održavanje Javnom poduzeću „Vodokom Domaljevac“ doo, te preuzima sve troškove priključenja građana u sustav, uključujući troškove ugradnje i nabavke šahta, vodomjera i ostalog priključnog materijala.

Mjesna vodovodna mreža će biti pripojena javnom sustavu od 01.01.2024. nakon čega će građani plaćati iznos od 10 KM mjesečno, sve do ugradnje vodomjera. Nakon ugradnje vodomjera koju će izvršiti JP „Vodokom Domaljevac“ doo, plaćat će iznos srazmjerno potrošnji sukladno odgovarajućim propisima.

U skladu sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu Županije Posavske, Općina je dužna u roku od 3 godine nakon osnivanja javnog vodovodnog poduzeća preuzeti mjesne vodovode i priključiti ih u javni sustav. Nakon sastanka i dogovora s mještanima koji su sudjelovali u izgradnji vodovoda Novo naselje, a na temelju Odluke o davanju ovlaštenja općinskom načelniku koju je donijelo Općinsko vijeće Domaljevac-Šamac, potpisan je navedeni Sporazum.

Ona ovaj način građani dobivaju trajno rješenje pitanja vodoopskrbe za svoja kućanstva, iz sustava o kojemu se skrbi Javno poduzeće, sa kvalitetnom vodom koja se redovito sanitetski pregledava.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)