Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POSTAVLJEN TRIJAŽNI ŠATOR

Zbog rizične epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom/epidemijom bolesti COVID-19, ispred  Doma zdravlja Domaljevac-Šamac je formiran trijažni punkt u vidu šatora u kojem će se vršiti trijaža svih pacijenata koji iz bilo kojeg razloga trebaju usluge Doma zdravlja.

Konkretno, u samom trijažnom  punktu planirano je uzimanje medicinske i epidemiološke anamneze u prvoj točki kontakta i trijaža pacijenata prema protokolu trijaže, kako bi se blagovremeno prepoznali potencijalni sumnjivi slučajevi  na Covid-19  i donijela najbolja odluka o njihovom daljem postupanju i zbrinjavanju.

Takođe je planiran i osnovni fizikalni pregled (mjerenje temperature, tlaka, pulsa, auskultacija srca, pluća, EKG i sl. ovisno o procjeni i potrebi), kako za sumnjive  slučajeve, tako i za sve pacijente sa simptomima akutne respiratorne infekcije.

Glavni i najvažniji cilj trijažnog punkta je da se u prvoj točki kontakta izvrši adekvatna trijaža te potencijalna opasnost od ulaska virusa u zdravstvenu ustanovu svede na minimum, kako bi zaštitili medicinsko osoblje, naše pacijente i mještane, izjavio je ravnatelj Doma zdavlja Domaljevac dr. Mario Pranjić.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)