Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POSJETA AMBASADORA WIGEMARKA I PREDSTAVNIKA UNDP-a OPĆINI DOMALJEVAC-ŠAMAC

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Europske unije (EU) i specijalni predstavnik EU u BiH, i Sukhrob Khoshmukhamedov, zamjenik rezidentne predstavnice 

Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, posjetit će općinu Domaljevac-Šamac kako bi se upoznali sa rezultatima potpore koju su Europska unija i UNDP osigurali u oporavku od poplava iz 2014. godine.

Općina Domaljevac-Šamac, kao jedna od lokacija pogođenih poplavama 2014. godine, sudjeluje u projektu izgradnje arteškog bunara koji će osigurati pitku vodu za jedan dio općine. Europska unija u  sklopu projekta Lokalni integrirani razvoj, financirala je izgradnju bunara, a nakon poplava 2014. godine, pomogla obnovu Doma zdravlja, Centra za zdravo starenje i Dječijeg vrtića u našoj općini te realizirala mnoge druge projekte programom oporavka od poplava.

Stoga  je Općinsko vijeće Domaljevac – Šamac odlučilo imenovati Trg Europske unije kao znak zahvalnosti stanovnika naše općine narodima Europske unije na pruženoj pomoći.

Lokalni integrirani razvoj predstavlja kombinirani pristup razvoju općina i gradova, djelujući na poboljšanje javne uprave, bolju infrastrukturu i stvaranje više prilika za generiranje prihoda za građane, u cilju unaprjeđenja životnog standarda stanovnika.