Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA XXII. REDOVNA SJEDNICA SAZVANA PO ŽURNOM POSTUPKU

Na početku sjednice općinski načelnik Stjepan Piljić  izvijestio je vijećnike o aktivnostima od protekle sjednice Općinskog vijeća.

Odlukom općinskog načelnika, povećane su naknade za novorođenu djecu na 2.000,00 KM.

Na lokaciji deponije otpada u Brvniku postavljene su kamere koje će omogućiti video nadzor ovog područja, te se planira postaviti dopuna još jednom kamerom kako bi se prije svega preventivno djelovalo na pojedince koji neodgovorno odlažu otpad na neprimjerenim mjestima kao i one koje pale smeće na deponiji.

Na zahtjev Općine Domaljevac-Šamac izrađen je glavni projekt rekonstrukcije kapele u groblju u Grebnicama. Na inicijativu građana Grebnica, glavni cilj projekta je prilagoditi kapelu u Grebnicama za potrebe mrtvačnice, osiguravajući dostojanstveno i adekvatno okruženje za obavljanje pogrebnih ceremonija, istovremeno poštujući povijesni i kulturni značaj ovog objekta.

Načelnik Općine Stjepan Piljić izvijestio je vijećnike o sudjelovanju na sastanku predsjedništva Saveza općina i gradova, koji se održao u Tešnju. Sastanak je okupio visoke dužnosnike lokalnih vlasti iz Federacije te je bio prilika za razmjenu iskustava, ideja i planova za budućnost.

Završeno je ravnanje poljskih cesta, što predstavlja važan korak u poboljšanju infrastrukture potrebne za obavljanje poljoprivrednih djelatnosti, te se u narednom periodu planira nasipanje poljskih cesta.

Potpisani su Ugovori sa sportskim klubovima, a na temelju Javnog poziva u skladu s Programom utroška i Proračunom Općine Domaljevac-Šamac našim klubovima dodijeljeno je ukupno 64.500,00 KM za ovu proračunsku godinu.

Završeni su radovi faze I. na sanaciji zgrade na Carinskom terminalu Domaljevac-Šamac. Sanacija se odnosila na problem pucanja i propadanja gornje ploče u zgradi, a nakon sanacije, poslovni prostor koji se nalazi u prizemlju, iznajmljen je te može početi sa radom.

Završeni su radovi na izgradnji primarne vodovodne mreže u ulici Matije Gubca, a JP „Vodokom“ radi na proširenju sekundarnih dijelova vodovoda u odvojku u ulici 104. HVO brigade.

Općinska uprava se konstantno prijavljuje na Javne pozive, ove godine kroz program prekogranične suradnje Općina Domaljevac-Šamac u suradnji sa općinom Bogdanovci, aplicira projekt 2.faze uređenja dvorišta sa izgradnjom nadstrešnice za vozila Doma zdravlja Domaljevac.

Također u procesu Javnih nabavki za nastavak proširenja vodovodne mreže u Baziku i Grebnicama, firma Roading d.o.o. preko e-aukcija je prošla na natječaju, u tijeku je rok za žalbu.

Potrebitom većinom usvojena je Odluka o razrješenju dužnosti na mjesto predsjednika i člana Općinskog izbornog povjerenstva općine Domaljevac-Šamac, koja zbog ostavke na mjesto predsjednice i člana Općinskog izbornog povjerenstva bilo je potrebno usvojiti na Općinskom vijeću.

Posljednja točka dnevnog reda odnosila se na vijećnička pitanja, a vijećničko pitanje za općinskog načelnika imao je vijećnik Alen Ćošković.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)