Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA XXI. DOMALJEVAČKA TKANICA

U cjelokupnom obilježavanju Dana općine Domaljevac-Šamac, centralni dio proslave pripao je kulturno umjetničkom stvaralaštvu. Na sceni postavljenoj na središnjem Trgu održana je Smotra izvornog narodnog stvaralaštva „XXI. Domaljevačka tkanica“

Navedena manifestacija je pored domaćeg HKUD-a Mladost iz Domaljevca okupila pet društava iz BiH i Hrvatske koji su na repertoaru imali pjesme, plesove i izvorni folklor svojeg kraja. Posjetitelji su uživali u igri, pjesmi i kulturnoj baštini koju su prezentirala kulturno umjetnička društva iz Posavine, Slavonije, Hercegovine i Hrvati iz Husina kraj Tuzle.

Manifestaciju je otvorio načelnik općine Stjepan Piljić, te posebnu zahvalnost za organizaciju smotre folklora izrazio članovima HKUD-a Mladost Domaljevac. –„U današnjem vremenu globalizacije kad svi želimo biti moderni i biti kao drugi, vrlo je važno raditi na očuvanju svoje kulture, tradicije i običaja, jer oni su, uz religiju i jezik, najvažniji za očuvanje identiteta jednog naroda. Stoga je važno da našu Domaljevačku tkanicu i njoj slične manifestacije, njegujemo i održavamo u godinama koje su pred nama“, poručio je načelnik Stjepan Piljić, te uputio srdačne pozdrave za više od 500 prisutnih među kojim su bili predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, ministri Ana Andrić i Mato Brkić, predstavnici zakonodavne županijske vlasti kao i predstavnici susjednih općina.

Za vrijeme trajanja smotre folklora LU Kuna Domaljevac organizirala je Čobancijadu-natjecanje u spravljanju čobanca u kojoj je sudjelovalo 14 ekipa, a doprinos održavanju Domaljevačke tkanice dali su volonteri iz brojnih neprofitnih organizacija.

The gallery was not found!