Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

U sklopu obilježavanja 22. Dana općine Domaljevac-Šamac, jučer 22. srpnja 2020. godine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Prije same sjednice upriličeno je polaganje vijenaca ispred Spomen obilježja u Domaljevcu. Vijence su položila izaslanstva u ime Općine Domaljevac-Šamac, Županije Posavske i Policijske postaje Domaljevac. Župnik fra Anto Pušeljić izmolio je opijelo za pokojne branitelje.

Sadržajima obilježavanja Dana općine nazočio je predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić, ministri u Vladi Županije Posavske, zastupnici na federalnoj i županijskoj razini vlasti, predstavnici udruga, gospodarstvenici s područja naše općine i drugi gosti.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća predsjednik OV Luka Lucić i načelnik općine Stjepan Piljić podsjetili su na urađeno u protekloj godini, te naglasili općinske prioritete. Osobito je naglašen projekt vodoopskrbe, ali i drugi projekt infrastrukture te posavske općine koje je financijski pomogla, uz ostale, i Vlada Županije Posavske. Potporu takvome radu na sjednici je u prigodnom obraćanju naglasio u ime županijskih institucija i predsjednik Skupštine ŽP Župarić.

-Malo koja općina može se pohvaliti komparativnim prednostima kakve imamo kroz 25 km vodene granice sa EU, međunarodnim graničnim prijelazom, bogatim poljoprivrednim zemljištem. Pozivam sve mjerodavne da nam pomognu u rješavanju svih administrativnih barijera da iskoristimo bogate termalne izvore koji bi mogli ovu općinu pretvoriti u mjesto ugodnog življenja i povratka umjesto odlaska, naglasio je predsjednik Općinskoga vijeća Luka Lucić.

Načelnik Piljić pobrojao je zavidan broj programa koje su realizirali u protekloj godini te značajnih 800.000 KM ostvarenih kroz projekte. -Ova općinska administracija uhvatila se u koštac sa milijunskim projektom vodoopskrbe što je od velikog značaja za život ljudi na ovoj općini. Uskoro će biti postavljen  50 m visine i 270 m3 zapremine vodotoranj vrijednosti preko pola milijuna maraka. U tijeku je izgradnja i prve faze vodovodne mreže vrijedne 340.000 KM a 180.000 KM vrijedna je vodovodna mreža koja će se pružati unutar poduzetničke zone, izdvojio je načelnik Piljić.

Od ostalih aktivnosti u posljednjih godinu dana načelnik je istakao izgradnju lokalnih cesta na ukupno 11 dionica, izgradnju magistralne ceste u Grebnicama, izgradnju pješačke staze u Domaljevcu, uređenje dvorišta župne crkve u Grebnicama, nabavku komunalnog vozila, početak radova na izgradnji višestambene zgrade za socijalno stanovanje, stavljanje u funkciju državnog poljoprivrednog zemljišta, otvaranje ureda za poljoprivrednike u zgradi općine kao i poticaje za poljoprivrednu sjetvu koji će uskoro biti isplaćeni za poljoprivredne proizvođače s područja naše općine.

 

 

 

 

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)