Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA KONFERENCIJA”BOLJOM PREVENCIJOM DO BOLJE ZAŠTITE OD POPLAVA”

Općina Domaljevac-Šamac je bila domaćin konferencije koja je održana povodom završetka projekta “Boljom prevencijom do bolje zaštite od poplava”.

Konferenciji su nazočili Gianluca Vannini vršitelj dužnosti šefa Odjela za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju Delegacije EU u BiH, Alen Ćošković predsjednik Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac, Enver Sarvan izvršni direktor NBR-a, Gordana Vidović direktorica Udruge građana “Budućnost”, Nikolina Škrbić predsjednica Općinskog vijeća Šamac, Dejan Jović zamjenik načelnika općine Vukosavlje, predstavnici raznih udruga, javnog sektora, korisnici projekta, mediji i ostali gosti konferencije.

Predstavnici triju općina su potpisali Sporazum u oblasti zaštite i spašavanja kojim izražavaju spremnost da sve tri općine zajednički djeluju na prevenciji, odgovoru i sanaciji prilikom šteta nastalih prirodnom nepogodom. U sklopu konferencije prikazane su dvije video prezentacije u kojima su predstavljeni rezultati provedenih aktivnosti koje su realizirane na području općine Domaljevac-Šamac, Šamac i Vukosavlje.

Vrijednost svih projekata koje je realizirao Nezavisni biro za razvoj i Udruga Budućnost iznosila je oko 450.000 eura. Općina Domaljevac-Šamac je sudjelovala u sufinanciranju projekata sa iznosom od 14.000 KM.

Predstavnik delegacije EU u BiH Gianluca Vannini je u svome obraćanju izrazio zadovoljstvo realiziranim projektima na području općina koje su sudjelovale kao i angažiranju nevladinog sektora. Nakon završetka službenog dijela konferencije pod nazivom “ Boljom prevencijom do bolje zaštite od poplava” gostima su uručeni prigodni darovi za trud i rad koji su uložili prilikom realizacije projekata.

        

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)