Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA 5. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Danas, 16. srpnja, održana je V.  redovna sjednica Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac. Za današnju sjednicu usvojen je dnevni red sa 10 točaka.

Na samom početku sjednice općinski načelnik je iznio informacije o navažnijim aktivnostima općinskog načelnika između dviju sjednica OV-a. Izabran je izvođač za izradu projektne dokumentacije za vodovodnu mrežu za Grebnice i Bazik, tvrtka Ibis d.o.o., i nakon perioda žalbi pristupit će se potpisivanju ugovora. U završnoj fazi su i natječaji za izgradnju vodovodne mreže u centralnom dijelu Domaljevca (ukupno 8 ulica) u vrijednosti 300.000,00 KM i natječaj za drugu fazu energetske učinkovitosti općinske zgrade.

Nadalje općinski načelnik informirao je vijeće o pripremnim aktivnostima za izgradnju parapetnog vodozaštitnog zida u Grebnicama, potpisivanju ugovora s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica u visini od 30.000,00 KM za izgradnju vodovodne mreže, uređenju dvorišta župne crkve u Domaljevcu i uređenju policijske stanice Domaljevac-Šamac, uređenju poljske infrastrukture i akciji tretiranja protiv komaraca, uručenju nagrada za učenike i sportaše generacije i organizaciji škole plivanja, odobrenim projektima od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta te aktivnostima na organizaciji Dana općine Domaljevac-Šamac.

Na prijedlog općinskog načelnika potrebnom većinom usvojen je Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Javnog poduzeća „Vodokom“ d.o.o. Domaljevac.

 Iz tehničkih razloga promijenjen je naziv poduzeća u Javno poduzeće „Vodokom Domaljevac“ društvo s ograničenom odgovornošću Domaljevac.

Na današnjoj sjednici jednoglasno je usvojen Prijedlog Zaključka o usvajanju Nacrta prostornog plana općine Domaljevac-Šamac za period 2020-2040 godine koji su prezentirali Branislav Bijelić, dipl.prost.planer ispred poduzeća Urbis centar d.o.o. Banja Luka i Miroslav Lucić dipl.oec, šef službe za civilnu zaštitu i branitelje iz Domovinskog rata općine Domaljevac-Šamac.

Vijećnici su većinom glasova usvojili Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o radu sa financijskim izvješćem Centra za socijalni rad Domaljevac za 2020. godinu te Prijedlog Zaključka o usvajanju Plana rada Centra za socijalni rad Domaljevac za 2021. godinu.

Usvojen je i Zaključak o usvajanju Izvješća o radu sa financijskim izvješćem Doma zdravlja Domaljevac-Šamac za 2020. godinu i Prijedlog Zaključka o usvajanju Plana rada s financijskim planom za 2021.godinu Doma zdravlja Domaljevac-Šamac.

Vijećnici su jednoglasno usvojili Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o radu Osnovne škole Braće Radića Domaljevac za 2020.godinu i Prijedlog Zaključka o usvajanju Godišnjeg plana i programa rada škole za školsku 2020/2021 godinu s financijskim planom za 2021.godinu Osnovne škole Braće Radića Domaljevac.

Posljednja točka dnevnog reda odnosila se na vijećnička pitanja i sugestije za rad vijeća.

Predsjednik općinskog vijeća Miroslav Piljić pokrenuo je inicijativu za pomoć osobama u stanju potrebe s područja Općine Domaljevac-Šamac. Ovom inicijativom predloženo je da se vijećnici općinskog vijeća zajedno sa predsjednikom vijeća i načelnikom odreknu vijećničke naknade ili dijela plaće u iznosu od 150,00 KM za mjesec srpanj. Prikupljena sredstva uplatit će se u jednakim iznosima Tomi Madžareviću iz Domaljevca, Miji Luciću iz Grebnica i Mati Mijatoviću iz Bazika. Navedenu inicijativu prihvatili su načelnik općine i svi vijećnici, osim vijećnika kluba HDZ-a 1990.

Vijećnik Ivan Lucić podnio je inicijativu za održavanje sastanka sa stručnjacima za demografiju nakon Kongresa općine Domaljevac-Šamac i dijaspore.

Na kraju sjednice vijećnićko pitanje načelniku postavio je vijećnik Alen Ćošković. Pitanje se odnosilo na nedostatak prometnih znakova u nekim dijelovima općine. Općinski načelnik je odovorio da su u suradnji s Policijskom stanicom Domaljevac-Šamac već pokrenute aktivnosti na postavljanu prometnih znakova tamo gdje postoji potreba.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)