Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA 26. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Jučer 14. rujna 2020. godine održana je 26. redovna sjednica Općinskog vijeća. Na ovoj sjednici usvojen je skraćeni zapisnik sa prethodne sjednice te je usvojen dnevni red sa 10 točaka.

U prvoj točci dnevnog reda općinski načelnik je prezentirao aktivnosti općinske administracije od prethodne sjednice do danas.

U početku svog izlaganja načelnik je informirao vijećnike o infrastrukturnim radovima u periodu od zadnje sjedenice od čega su posebno istaknuti radovi na izgradnji vodotornja i vodovodne mreže, izgradnja pješačke staze u Domaljevcu, dovršetak uređenja dvorišta župne crkve u Grebnicama postavljenjem led rasvjete, početak radova na izgradnji višestambene zgrade za socijalno stanovanje te sufinanciranje natkrivanja tribina nogometnog stadiona Jelas.

Spominjući buduće aktivnosti načelnik je govorio o nastavku projekta vodoopskrbe te najavio nekoliko ostalih projekata koji će uskoro biti realizirani: izgradnja ceste koja spaja naseljena mjesta Bazik i Grebnice (ulica Marka Tomušića – Rakitovac), 1. faza poboljšanja energetske učinkovitosti općinske zgrade (zamjena stolarije, peći za centralno grijanje i rasvjetnih tijela), nabavka promotivnih aktivnosti unutar poduzetničke zone (elektronski LED pano 3x2m, oglasne ploče od metala, promotivni materijal). Svi najavljeni projekti financirani su u potpunosti ili većim dijelom donatorskim sredstvima osiguranim apliciranjem na javne pozive.

U nastavku izlaganja načelnik je izvjestio vijećnike o ostalim značajnim aktivnostima kao što su isplata poticaja za proljetnu sjetvu poljoprivrednim proizvođačima, raspisivanje javnog poziva za nabavku školske opreme kao i o nizu ostalih redovitih aktivnosti općinske uprave.

U idućem dijelu sjednice usvojeno je Izvješće o radu Općinskog pravobraniteljstva za 2019. godinu te je jednoglasnom odlukom vijećnika imenovan Marijan Živković, dipl.pravnik za općinskog pravobranitelja u Općinskom pravobraniteljstvu u Orašju.

Općinsko vijeće usvojilo je Izvješće o radu s financijskim izvješćem za 2019. godinu Dječjeg vrtića Domaljevac koje je prethodno usvojio upravni odbor na sjednici održanoj 19.02.2020. godine.

Jednoglasnom odlukom svih prisutnih vijećnika usvojeno je Izvješće o radu s financijskim izvješćem za 2019. godinu Centra za socijalni rad Domaljevac.

Na današnjoj sjednici donesen je Zaključak o usvajanju Platforme za mir te Plan aktivnosti za implementaciju Platforme za mir 2020-2022. godine. Platforma za mir je okvirni i deklarativni dokument, koji ističe mir kao jednu od temeljnih i najvećih vrijednosti Bosne i Hercegovine, njenih naroda i građana. Plan aktivnosti za implementaciju Platforme za mir je dokument u kojem su sadržane sve aktivnosti i projekti koji se planiraju realizirati u suradnji s CRS-om u sklopu projekta PRO Budućnost (povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) u razdoblju 2020.-2022.

Donesena je i Odluka kojom je Danijel Pendić izabran kao najpovoljniji ponuđač za zakup poslovnih prostorija Centra za zdravo starenje uz mjesečni iznos zakupa od 1.425,00 KM.

Vijećnici su na današnjoj sjednici donijeli Odluku o dodjeli prostora na korištenje šahovskom klubu „Domaljevac“. Prostor se nalazi na katu zgrade Hrvatskog doma u Domaljevcu veličine 16 mi daje se na neodređeno vrijeme, dok postoje potrebe kluba za prostorom, odnosno do ukazane potrebe za prostorom od strane općine Domaljevac-Šamac.

dav

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)