Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODOBREN PROJEKT ZACJEVLJENJA KANALA JADRICE

Federalno ministarstvo prostornog uređenja je nakon provedenog Javnog poziva kroz Program  utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta”, utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu odobrilo općini Domaljevac-Šamac 109.260,22 KM za projekt zacijevljenja dijela kanala Jadrica.

Zacjevljenje dijela kanala Jadrice se odnosi na dio kanala u Športskoj ulici u Domaljevcu, u dužini od 335 metara od cijevnog propusta ispod ceste ulice Svete Ane do ulice Ivana Mažuranića odnosno do Centra za zdravo starenje. Kanal prolazi kroz najuži centar Domaljevca, sabirnog je karaktera i prikuplja oborinske vode iz mreže kanala koji idu  paralelno s povezanim ulicama. Također, kanal na svom sjevernom dijelu ima zadaću prikupljanja izdanskih voda koje se pojavljuju pri visokom vodostaju rijeke Save, te usmjeravanja tih voda prema crpnoj pumpi.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske, za ovaj projekat također je odobrilo potporu u iznosu od 30.000,00 KM.

Općina će nakon potpisivanja Ugovora sa Federalnim ministarstvom prostornog uređenja o dodjeli navedenih sredstava pokrenuti postupak javne nabavke za izbor izvođača.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)