Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NA SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA USVOJENO IZVJEŠĆE O PROCJENI ŠTETE PROUZROČENE OLUJNIM NEVREMENOM

Jučer, 26. listopada, održana je XVIII. redovna  sjednica Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac sazvana po žurnom postupku. Za sjednicu je usvojen dnevni red sa 3 točke.

Pod prvom točkom dnevnog reda općinski načelnik iznio je informacije o aktivnostima Općinskog načelnika između dviju sjednica OV-a.

U razdoblju između dvije sjednice dovršena je rekonstrukcija dijela ceste kroz Brvnik, a u tijeku su projekti sanacije Savskog nasipa, izgradnje parkinga carinskog terminala, zacjevljenja kanala Jadrice te sanacije zgrade na carinskom terminalu.

Početkom studenog nastavlja se projekt izgradnje vodovodne mreže te izgradnja platoa kod kapele u Grebnicama i tri cestovna odvojka u Domaljevcu kao i sanacija dijela ulice Palih branitelja u Baziku. Također do kraja godine realizirat će se projekti izgradnje modernog sustava grijanja u Dječjem vrtiću te opremanje teretane u Domaljevcu.

Javno poduzeće „Vodokom Domaljevac“ je opremljeno novim bagerom, čime su osposobljeni za brže i kvalitetnije izvođenje radova na izgradnji sekundarnog dijela vodovodne mreže kao i ostale zemljane poslove. Odrađeno je i dosta drugih poslova manjeg obima kao što je sanacija bogaza „Runo“, sanacija krovišta na zgradi općine i kotlovnici itd.

U ovom razdoblju isplaćene su i potpore za učenike osnovne škole, a općina sudjeluje u tehničkoj provedbi Javnog poziva Federalnog ministarstva rada i socijalne politike vezano za potporu energetski siromašnih kućanstava.

Pod drugom točkom dnevnog reda koja je i razlog održavanja sjednice po žurnom postupku razmatrano je „Konačno izvješće o procijenjenoj šteti prouzročenoj prirodnom i drugom nesrećom-olujnim nevremenom dana 19.07.2023. godine na prostoru općine Domaljevac-Šamac“, čiji je krajnji rok za usvajanje 27.10.2023.

U obrazlaganju Konačnog izvješća izneseni su podatci da su zaprimljene ukupno 692 prijave, od toga 663 prijave fizičkih lica te 29 prijava pravnih lica. Ukupna šteta na prostoru naše općine procijenjena je na 7.686.221,22 KM. Nakon rasprave Konačno izvješće je usvojeno jednoglasno. Usvajanjem izvješća stekli su se uvjeti za traženje potpore za nadoknadu štete od viših razina vlasti.

Posljednja točka dnevnog reda odnosila se na vijećnička pitanja, te su pitanja postavili vijećnici Alen Ćošković i Ivan Lucić.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)