Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

MINISTAR REGIONALNOG RAZVOJA I EU FONDOVA ERLIĆ I DRŽAVNI TAJNIK MILAS NA KOORDINACIJI U KREŠEVU

Općinski načelnik Stjepn Piljić sudjelovao je jučer, 16. ožujka na koordinaciji načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada u Kreševu.

Sastanku su uz ostale nazočili predsjednik  Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Vladi Republike Hrvatske Šime Erlić, i Zvonko Milas, Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU u Vladi RH i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH govorili su o temama i  novim mogućnostima iz programa prekogranične suradnje (EU Interreg HR-BiH-CG i nacionalni program).

Također, razgovarano je i o aktualnostima iz sektora zemljišne administracije, o čemu je govorio Željko Obradović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne odnose.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić istaknuo je kako je Republike Hrvatska spremna podijeliti s Bosnom i Hercegovinom iskustva stečene u procesu EU integracija. „Hrvatska je već deset godina u EU i europski fondovi su bili i ostali ključni izvor financiranja za javne investicije u Republici Hrvatskoj. U procesu integracije naučili smo puno, formirali smo timove, izgradili smo sustav za provedbu europskih fondova i projekata, projekata koji u suštini znače razvoj i zahvaljujući kojima se Hrvatska približava najrazvijenijim zemljama Europske unije“, kazao je ministar Erlić.

Današnji posjet iskorišten je, dodao je hrvatski ministar, kako bi se predstavnicima bh. općina, gradova i županija ukazalo na to kako ojačati kapacitete potrebne za privlačenje europskih sredstava.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)