Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMACIJA OPĆINSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Epidemiološka situacija na području Općine Domaljevac-Šamac i dalje je stabilna. Trenutno nema osoba za koje važi mjera samoizolacije. Od početka pandemije ukupno 103 osobe s područja naše općine bile su u samoizolaciji.

Redovito se provode svi zadaci i aktivnosti koji su u organizaciji Općinskog stožera civilne zaštite a koji imaju za cilj održati pozitivna epidemiološka kretanja na području naše općine.

Djelatnici Policijske stanice Domaljevac vrše praćenje osoba koje ulaze u BiH sa graničnog prijelaza do izlaza iz županije, odnosno do mjesta određenog za samoizolaciju ako se radi o osobama iz Županije Posavske.

Odlukama federalnog i županijskog stožera civilne zaštite donesene su zapovijedi kojima se ublažavaju mjere zabrane.

Kao što je javnost informirana omogućeno je kretanje osobama starijim od 65 godina ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati te mlađim od 18 godina utorkom, četvrtkom i subotom od 14 do 20 sati.

Ukinut je policijski sat, produžen je rad trgovina do 20 sati, ukinute su karantene na graničnim prijelazima te vraćena mjera kućne samoizolacije u trajanju od 14 dana za sve osobe iz Federacije koje ulaze u BiH.

Učinak ublažavanja mjera će se pratiti a naredne odluke donosit će se u skladu s razvojem epidemiološke situacije. Iako su mjere ublažene, i dalje stoji obveza nošenja zaštitnih maski i održavanja socijalne distance te općinski stožer civilne zaštite poziva građane da budu disciplinirani i poštuju odredbe nadležnih institucija kako bi se održali postignuti rezultati i sačuvalo zdravlje ljudi.

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)