Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMACIJA OPĆINSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Danas, 12. ožujka općinski stožer civilne zaštite održao je sjednicu povodom pogoršanja epidemiološke situacije u okruženju koja je dovela do restriktivnijih mjera u pojedinim županijama. Članovi stožera izvijestili su općinskog načelnika o aktivnostima u proteklom razdoblju vezano za prevenciju širenja korona virusa. Epidemiološka situacija na području općine Domaljevac-Šamac je stabilna, trenutno je jedna osoba pozitivna na Covid-19, nema većih zdravstvenih komplikacija i osjeća se dobro.

Analizu situacije, određivanje mjera samoizolacije te ostale stručne postupke vezane za prevenciju pandemije vrši nadležna epidemiološka služba Županije Posavske. Uzimajući u obzir pogoršane epidemiološke prilike, općinski stožer apelira na stanovnike općine da se pridržavaju preporuka struke i naredbi institucija kako bi smo svi zajedno iz ove situacije izašli sa što manje posljedica.

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike Županije Posavske osiguralo je prve doze vakcine AstraZeneca te će se danas izvršiti cijepljenje svih djelatnika Doma zdravlja Domaljevac, izjavio je na sastanku dr. Samir Karabegović.

Jučer, 11. ožujka, članovi DVD-a Domaljevac lokalizirali  su požar u ulici Brune Bušića (Evići) u Grebnicama. Požar je izbio na tri lokaliteta ali su sva žarišta na vrijeme lokalizirana i spriječeno je širenje istog na gospodarske objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini. Ponovno apeliramo na sve građane da tijekom čišćenja zaraslih površina ne pale ostatke niti bilo kakve površine kako ne bi došlo do ponovnog izbijanja požara i nastanka šteta. Ujedno molimo sve građane koji primjete bilo kakvu vatru da odmah prijave nadležnim službama.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)