Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMACIJA OPĆINSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Općinski stožer civilne zaštite održao je danas 09. studenog svoju 32. sjednicu. Članovi stožera izvijestili su općinskog načelnika o aktivnostima u proteklom razdoblju vezano za prevenciju širenja korona virusa.

Na području općine Domaljevac-Šamac trenutno imamo 10 osoba pozitivnih na COVID-19 a ukupno 39 osoba nalazi se u samoizolaciji. Policijski službenici redovito obilaze sve osobe kojima je određena mjera samoizolacije i nema zabilježenih slučajeva kršenja odredbi.

Ravnatelj Doma zdravlja Domaljevac doktor Mato Hrskanović naglasio je da unatoč pogoršanoj epidemiološkoj situaciji rad primarne zdravstvene skrbi neometano teče. Zbog dolaska hladnijeg vremena u planu je postavljanje metalnog kontejnera u krugu Doma zdravlja koji će služiti kao trijažni objekt umjesto dosadašnjeg šatora.

S ciljem smanjenja rizika od zaraze, rad u općinskoj upravi organiziran je uz manji broj djelatnika. Za sve osobe koje ulaze u zgradu obvezna je evidencija, mjerenje temperature i dezinfekcija ruku. Izvršena je i nabavka novih zaliha sredstava za zaštitu i dezinfekciju.

Uzimajući u obzir pogoršane epidemiološke prilike, općinski stožer apelira na stanovnike općine da se pridržavaju preporuka struke i naredbi institucija kako bi smo svi zajedno iz ove situacije izašli sa što manje posljedica.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)