Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

DJEČJI VRTIĆ POČEO S RADOM

Nakon kolektivnog godišnjeg odmora Dječji vrtić Domaljevac je od 17. kolovoza ponovno počeo s radom. Zahvaljujući predanom angažmanu stručnog tima, odgojiteljica, tehničkog osoblja ustanove i velike podrške općine kao osnivača, dječji vrtić se uspješno i pravovremeno pripremio za početak rada. Iako u nešto drugačijim uvjetima, vrtićkim prostorijama ponovno odzvanjaju glasovi 19 mališana.

Početak rada bio je obilježen brojnim izmjenama u načinu funkcioniranja kako bi se zadovoljile sve epidemiološke preporuke. Odgojno obrazovni rad je organiziran u dvije odgojne skupine – jednoj vrtićkoj i jednoj jasličkoj.

Uz razumijevanje i dobru suradnju s roditeljima, odgojno-obrazovni rad odgojiteljica posebno je usmjeren ka emocionalnom području razvoja djece s ciljem što lakšeg prihvaćanja novonastalih promjena i razvoja osjećaja sigurnosti. Također, sukladno epidemiološkim preporukama nadležnih institucija, većina aktivnosti planira se odvijati na vanjskom prostoru vrtića, što nam ide u prilog jer dobro znamo da se djeca najviše vole igrati vani, naglasila je opunomoćenica ravnateljice Matija Matić.

Općinske službe su u suradnji s djelatnicima dječjeg vrtića sudjelovale u pripremi prostorija za ponovno otvaranje kako bi se ispunili svi zahtjevi i preporuke nadležnih insitucija i na taj način omogućila maksimalna zaštita osoblja i polaznika dječjeg vrtića, izjavio je općinski načelnik Stjepan Piljić prilikom obilaska vrtića.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)