Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SASTANAK POVJERENIKA MZ SA ŽUPANIJSKIM INSPEKTORIMA

dav

U dvorani za sastanke općine Domaljevac-Šamac održan je informativni radni sastanak urbanističko građevinske i poljoprivredne inspekcije Županije Posavske s povjerenicima Mjesnih zajednica. Na sastanku su bili nazočni županijski poljoprivredni inspektor Alminko Hasandić, urbanističko-građevinska inspektorica Anita Klaić i povjerenici MZ Domaljevac Ivo Pranjić i MZ Bazik Mijo Grgić.

Tema sastanka je bila upoznavanje sa Zakonom o prostornom uređenju i građenju Županije Posavske koji je na snazi od 2016. godine (Narodne novine ŽP br. 6-16), te Zakonom o poljoprivrednom zemljištu (Sl. novine FBiH br. 52-09) i Odluke o mjerama za sprečavanje korovske biljne vrste ambrozije.

Poljoprivredni inspektor Hasandić upoznao je o obveznim aktivnostima na uništavanju korovske biljne vrste-ambrozije, što su dužni učiniti vlasnici i korisnici poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta bez obzira dali je obrađeno ili neobrađeno, izgrađeno ili neizgrađeno u toku vegetacijske sezone, u više navrata, u razdoblju od travnja pa do listopada mjeseca. Način uništavanja je primjenom agrotehničkih, mehaničkih ili kemijskih mjera. Također je istaknuto da je potrebno raditi na podizanju razine svijesti o opasnostima po zdravlje ljudi. Urbanističko građevinski inspektor Anita Klaić govorila je o zakonskim obvezama, cilju suzbijanja nelegalne gradnje, pravilima građenja, procesu ishođenja urbanističke suglasnosti, odobrenja za građenje i uporabne dozvole na području Općine Domaljevac-Šamac.

Na kraju je zaključeno da se što više upoznaju svi mještani mjesnih zajednica na primjereni način putem lokalnih sredstava javnog priopćavanja i oglašavanja, a inspektorske službe stavljaju se na raspolaganje u domenu svoje nadležnosti, te se mogu obratiti i osobno na telefonski broj 031/714 706.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)