Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ZAVRŠENI DANI OPĆINE DOMALJEVAC-ŠAMAC

Dani Općine Domaljevac-Šamac, koji su ove godine obilježeni po 23. puta, obilovali su mnoštvom raznovrsnih događanja – od kulturnih i  sportskih do rekreacijskih, duhovnih i   konferencijskih.

Ovogodišnji Dani Općine započeli su 20. srpnja  u Grebnicama najprije Svetom misom a zatim polaganjem vijenaca  na spomen obilježju na Snogama. Grebničkim sijelom također na Snogama 1. kolovoza su i završeni 23. Dani Općine Domaljevac-Šamac. Istog dana, 1. kolovoza na Snogama je odigran i malonogometni turnir “Grebnice 2021.”

Ljubitelji vožnje biciklom su  su  21. srpnja uživali u  biciklijadi sugestivno nazvanoj “Športom protiv droge i alkohola” a sudionici su biciklirali od Trga u Domaljevcu preko Pustare u Grebnicama i nazad na Domaljevački trg.

Posebice upečatljiv bio je Koncert duhovne glazbe održan 22. srpnja  na Trgu u Domaljevcu.

Svečana sjednica Općinskog vijeća  Općine Domaljevac-Šamac upriličena je 23. srpnja u nazočnosti  predstavnika kulturnog i javnog života među kojima je bilo dosta visokih gostiju. Svečanoj sjednici  Općinskog vijeća prethodilo je polaganje vijenaca na središnjem spomen obilježju na Trgu u Domaljevcu.

Ribičko-gurmanski ugođaj  pružilo je  je natjecanje u pecanju udicom na plovak i natjecanje u pravljenju fiš-paprikaša na   priređeno 24. srpnja na  Bari Tišina. Tog je dana u popodnevnim i večernjim satima održan spektakularni odbojkaški turnir “Sveta Ana” a posjetitelji na terenu u Srimcu su mogli uživati u vrhunskim odbojkaškim potezima.

Trg u Domaljevcu je 25. srpnja bio poprište gastronomskog događaja  Čobancijade za koju su se pobrinuli marljivi Domaljevački lovci. Nakon tog gurmanskog  programa uslijedila je, također na Trgu, tradicionalna  ”Domaljevačka tkanica” koja je postala folklorno-kulturološki zaštitni znak Domaljevca.  Ni jaka kiša koja se obrušila na Domaljevac nije spriječila održavanje ove folklorne atrakcije koja je oduševila puni Trg nazočnih.

Na Patron Župe Svete Ane Domaljevac  26. srpnja  tradicionalno je služena sveta misa na otvorenom ispred Crkve. Nakon mise uslijedilo je spontano veliko kolo, a prostor ispred Crkve bio je ispunjen narodom.

Drugi Svjetski kongres Općine Domaljevac-Šamac i Dijaspore upriličen je 27. srpnja, a tog je dana održan i Ljetni sajam malih proizvođača , pojedinaca i udruga te zabavni program za djecu i mlade. U večernjim satima tog je dana na stadionu Jelas pred gotovo punim tribinama, odigrana i tradicionalna humanitarna nogometna utakmica  navijača Dinama i Hajduka.  Ovaj put organizatori su humanitarnu utakmicu  namijenili  Tomi Madžarević Toši radi prikupljanja financijskih sredstava  za pomoć u prevladavanju njegovih zdravstvenih poteškoća.

Malonogometni turnir  “Mladost 2021” odigran je 28. i 29 srpnja na igralištu OŠ Braće Radića Domaljevac. Tribine su bile dobrano ispunjene pretežito mlađom publikom.

Spektakularni Moto Party upriličen je 30. srpnja  a dan kasnije, 31. srpnja, u Baziku je organiziran  Turnir u boćanju, a   u večernjim satima i Zabavno veče u Mjesnom domu Bazik.

Manifestacije na 23. Danima Općine Domaljevac-Šamac nudile su, svaka na svoj način, doživljaje  posjetiteljima. To je ugodna spoznaja koja pothranjuje optimizam i daje poticaja da se dimenzija  doživljaja, koja je i važan  turistički element, razvija i unaprjeđuje pri organiziranju svih budućih manifestacija na području Općine Domaljevac-Šamac. Na ovogodišnjim Danima Općine Domaljevac-Šamac postavljeni su neki dragocjeni standardi koji utiru put  budućim  manifestacijama da ih se programira tako da posjetitelji imaju razloga doći na njih i uživati.

Općina Domaljevac-Šamac bila je pokrovitelj održanih manifestacija, a ovim putem općinska uprava izražava zahvalnost svim udrugama koje su sudjelovale u organizaciji, na nesebičnom trudu i angažmanu kako bi bio bogat i raznovrstan.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)